”Proppen är Proppen”

Bild: Privat

Örsundsbrohästen Propulsion svarade för en mäktig prestation när han ”äntligen” vann Elitloppet.

– Jag är så jävla glad. Det är mycket tårar nu, sa tränaren Daniel Redén i direktsändning efter en mäktig final på Solvalla.

Det är lätt att förstå glädjen. Efter ett försök som strulade visade ”Proppen” vilken grym häst han är då han fick en resa i tredjespår hela vägen och tog sig ändå till final. Skulle han orka prestera i finalen efter den mäktiga uppvisningen och med tanke på att han inte startat sedan januari så var det nog många som tvivlade.

Första halvan av superloppet på Solvalla blev ganska odramatiskt, men den andra halvan blev högdramatisk. Christoffer Eriksson med Cokstile gick ut i tredjespår och förhandsfavoriten till slutsegern – Earl Simon med kusken Franck Ouvrie, satt förvånansvärt kvar i andraspår. Där bakom smög ”Proppen” med. Cokstile gick bra i spåren – och låste in Earl Simon i spår 2. När Cokstile sedan kopplade greppet för en kort stund på inledningen av upploppet, så satte Proppen in stöten som kom att avgöra. I ett nafs så hade han avgjort och på sitt femte försök så tog han så äntligen sin efterlängtade Elitloppsseger!

– Jag är så jävla glad, jag är så jävla glad. Det finns bara en ”Proppen”. ”Proppen är Proppen”, det finns bara en ”Propp” och han står i mitt stall. Det är mycket tårar nu, och det är första gången det händer, sa tränaren Redén i tv 4:as direktsändning av finalen.

Resultat:
1:a Propulsion
2:a Cokstile
3:a Attraversiamo

Segertiden: 1.10,2 över 1 609 meter.
Förstapriset: tre miljoner kronor.

Fakta: Propulsion
Ålder: 9 år
Kön: Hingst
Far: Muscle Hill
Mor: Danae
Starter/Resultat: 79 (39-15–9)
Intjänat: 34 343 693 SEK
Rekord: 1.08,1 autostart (1609m)
Ägare: Stall Zet
Tränare: Daniel Redén
Skötare: Ellinor Wennebring
Uppfödare: Caldwell F V & Bluestone Farms LLC
Nationalitet: Svensk

Lämna ett svar