Promenad i parken för EHF!

ESK fick HFS på fall. Foto: Kent Lundqvist

Tabelltrean Enköpings HF hade inga problem att säkra poäng i Herrettans 16:e omgång hemma mot HF SIF.

– Jag var orolig för den här matchen innan då det är en sådan där match som man förväntar sig att vi skall vinna, medger EHF-tränaren Anders Skogäng.

Det var också väldigt trevande spel i den första halvleken där vi får se en del oprovocerade tekniska fel av båda lagen inför ett fullsatt Idrottshus.

Foto: Kent Lundqvist

Det var segt i både det offensiva och det defensiva spelen av båda lagen som egentligen inte nådde några höjder under de första 20 minuterna där det var 11-10 till hemmalaget.

Vid ställningen 11-12 så skulle EHF göra ett miniryck där bland annat Mattias Johansson fick fart på det offensiva spelet. Han tillsammans med Adam Skogäng var väldigt lyckade under en sekvens där EHF gör 3-0 på gästerna.

Foto: Kent Lundqvist

HFS tröst målar till 14-13, men sedan kommer en ny bra sekvens och 3-0 för EHF som kan gå till halvtidsvila i ledning med 17-13 vilket ändå för anses vara i underkant.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi får väl ingen direkt träff i det defensiva här i första halvlek. Tycker vi spelar ganska hyfsat offensivt men drar inte dit bollarna som vi skall, menar EHF-tränaren.

Inledningen av den andra halvleken blir bra för EHF som står mycket bättre defensivt och får bra träff på gästernas två vassa skyttar i Marcus Lennernäs och Martin Blomqvist. Det gör att man kan utöka sin ledning och med dryga 13 minuter spelat så leder EHF med 6 bollar.

Foto: Kent Lundqvist

Extra kul nu var att hemvändaren Ludwig ”Ludde” Isegren fick lite att jobba med som h6:a och han tackade och gjorde 6 mål i halvleken. Efter 20 minuter spelat av den andra halvleken var matchen över när Filip Tapper dunkar in 25-18.

Foto: Kent Lundqvist

EHF spelar ett elakt bra offensivt spel nu och i målet får Hampus Wallin tag i bollarna, limmar bla. en straff, vilket bäddar för en rejäl tempohöjning och då är det god natt för gästerna.

Foto: Kent Lundqvist

Det hela slutar med att EHF, men mersmak, till slut vinner med hela 11 bollar.

Foto: Kent Lundqvist

– Det som till slut avgör är just de faktorerna. Vi får tag i det defensiva och Hampus får räddningarna. Offensivt tycker jag vi spelar bra hela matchen och det som är rätt avgörande också är att vi orkar i 60 minuter, avslutar en lättad EHF-tränaren.

Enköping HF – HF SIF 35-24 (17-13)

Målen,
EHF: Anton Lindblom 7, Ludwig Isegren 6, Adam Skogäng 5, Filip Tapper 5, Mattias Johansson 4, Ludvig Ahlqvist 3, Filip Eriksson 2, Joel Ädel 2, Viktor Berg Von Linde.

HFS: Marcus Lennernäs 7, Martin Blomqvist 6, William Zetterlund 4, Adam Axelsson 2, Oskar Eriksson 2, Linus Wärnmark, Emilio Lahdo, Niklas Kling.

Räddningar:

EHF: 13 (5) 35 %

HFS: 9 (4) 20,4 %

Utvisningar: 2×2 min – 1x2min.
Publik: 249

Spelarbetyg EHF:


Filip Tapper


Anton Lindblom


Ludwig Isegren/Mattias Johansson

Herrettan >>>

Lämna ett svar