Programenlig seger i premiären!

EIS bjöd upp till dans i derbyt mot STIK. Foto: Kent Lundqvist

Södra Trögds IK stod som väntat som segrare i derbypremiären mot Enköpings IS, men dem fick jobba för poängen.

– Jag tycker att vi stundtals gör en bra premiär och siffrorna blev lite i överkant, menar EIS tränaren Thomas Thuuri.

STIK var förhandsfavoriter och kanske var det just det i kombination med att EIS spelade överraskande strukturerat och bra defensivt som gjorde denna derbypremiär blev så pass oviss länge och väl?

Foto: Kent Lundqvist

Det var STIK som var spelförande i matchens inledning, men det skapades inga direkta chanser av det stora bollinnehavet. EIS spelade som sagt mycket bra defensivt och monterade ned den ena efter den andra anfallsvågen.

Det var istället EIS som skapade den första riktigt heta chansen då Patrik Klaman på en omställning i den 28:e minuten tog sig loss på vänsterkanten, men Markus Hedström i STIK målet avvärjde.

Foto: Kent Lundqvist

Fem minuter senare så kom matchens första mål och det var en smula turligt, ett bra inspel från högerkanten av matchens lirare Joachim Gustafson går rakt igenom två EIS försvarare som missar bollen som letar sig fram till en fristående Adam Hellsten och han krutar in 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi spelar stundtals lite omständligt och svårt vilket gav EIS ett par farliga omställningar, men vi leder och det är bra, menar STIK tränaren Niclas Hallgren.

STIK rivstartar den andra halvleken med att skapa två riktigt vassa målchanser, först rensar EIS undan med besvär framför eget mål och minuten senare är Gustafson loss igen och sätter in ett perfekt inlägg på Vasilis Segersköld, men EIS målvakten Viktor Edin räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så jobbar sig EIS in i matchen och har bud på kvittering. Som i den 60:e minuten då man efter en omställning får fram bollen till Fatah Mahammed Hussen i läge, men Hedström räddar med besvär till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

Istället för en kvittering så kommer ett matchavgörande 0-2 mål som är en smula turligt. Simon Tapper tar sig loss på vänsterkanten och sätter in bollen mot mål där bollen studsar turligt på ett försvarande ben och i mål bakom en ställd Edin.

Foto: Kent Lundqvist

När sedan Harith Mahmoud tar ett direktrött för snack kort därefter var matchen över. Ganska omgående så gör STIK även 0-3 på en frispark inslagen av Gustafson.

Foto: Kent Lundqvist

EIS får en sista jättechans att reducera och göra säsongens första mål då Sebastian Pettersson som varit prickfri hela matchen i sin backposition slarvar och bjuder Patrik Klaman på ett friläge, Klaman rundar snyggt Hedström och skall rulla in bollen i öppet mål, men då kommer Pettersson tillbaka som skjuten ur en kanon och städar upp efter sig, vilket gör att matchen slutar 0-3.

Foto: Kent Lundqvist

– Skönt med en seger i premiären och trots att vi för dagen saknar en räcka spelare så håller vi en ganska hög nivå. Stundtals var det riktigt bra rull på grabbarna och känslan är att det inte på något sätt var orättvist att vi vinner, summerar Hallgren.

– Jag är trots allt lite besviken på vårt uppträdande med boll, vi måste våga mer och jag tycker vi har lägen att utmana men tar dem inte. Vi behöver höjas i spelet med boll för framtiden, summerar Thuuri.

Enköpings IS – Södra Trögds IK 0-3 (0-1)

Målen: 0-1 (33) Adam Hellsten, 0-2 (72) Simon Tapper, 0-3 (77) Joachim Gustafson.

Spelarbetyg:


Joachim Gustafson STIK


Sebastian Pettersson STIK


Patrik Klaman/Abdirisaq Muhammed EIS

Resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar