Programenlig seger för HC Liljan!

Petter Eriksson hittade rätt två gånger hemma mot SDE HF. Foto: Kent Lundqvist

HC Liljan gjorde vad man kan förvänta sig och vann hemma mot tabelljumbon SDE HF med 9-2 (3-1,3-0,3-1).

Det gick enligt plan, vi gick ut och tog tag i matchen från start vilket vi brukar vara dåliga på när vi möter sämre lag , dock så kommer vi i små svackor under matchen, men skönt att ta 3 poäng för att både haka på uppåt och hålla stång neråt, berättar Pelle Olofsson.

Det startar bra för Liljan som innan matchen spelats tre minuter gör 1-0 genom Jesper Jensen och 2-0 genom Pontus Jöheden och när gästernas Christoffer Ståhle kort därefter drar på sig en utvisning var det bäddat för ett punkterande av matchen! Så blev det inte, Liljan åker istället på ett baklängesmål och det är helt plötsligt 1-2.

I mitten av första perioden får gästerna en jättechans att kvittera hemmalagets ledning då SDE tilldöms en straff, men den räddar hemmalagets duktige målvakt Pelle Olofsson. I stället kan Robin Jernberg göra ett förlösande 3-1 mål med 55 sekunder kvar att spela av perioden.

I mellanakten kör Liljan matchen. Den kantas av en del utvisningar och dem flesta landar hos gästerna som får se Liljan göra 4-1 genom Petter Eriksson och 5-1 genom Mathias Bärgård i Powerplay på dryga 1 minut. Är sedan Jensen utökar till 6-1 är matchen över.

I den tredje och sista perioden gör Liljan 7-1 genom Petter Eriksson, 8-1 Jöheden och 9-1 Robin Jernberg innan gästernas Mattias Svanegård kan fastställa slutresultatet till 9-2.

En viktig seger i en knallhård serie där fyra lag är inblandade runt det negativa kvalstrecket, tre poäng skiljer tabelltvåan och en femteplats  som betyder kval. Liljan just nu tabellfyra på 26p och Ormsta tabellfemma med 23p, men med en match mindre spelad!

– Nu har vi SDE borta igen ikväll i en uppskjuten match sen innan jul, så bara åka ditt och ta tag i matchen från start igen, alla poäng är slutspelskaraktär på nu så tajt är det! Tycker alla i laget gör ett gediget arbete denna lördag eftermiddag, avslutar Pelle.

HC Liljan – SDE HF 9-2 (3-1,3-0,3-1)

Skott: 51 – 23 (16-7,18-7,17-9)

Målskyttar HCL: Jesper Jensen 2, Petter Eriksson 2, Pontus Jöheden 2, Robin Jernberg2, Mathias Bärgård.

Utvisningar: 20 (6:4:10) – 40 (8:28:4)

Publik: 46

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar