Programenlig seger för Håbo FF!

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF hade som väntat inga problem att vinna cupmatchen mot Bålsta Sanering FC.

Det blev som väntat lite av en promenad i parken för HFF när man spelade mot BSFC.

– Ja, det är kanske inte är vad vi behöver just nu gällande motstånd med så lite tid kvar att match inför kommande säsong, medger HFF-tränaren Alan Hiussemoglu.

Det var ett jätteövertag för HFF redan från start och det tog bara sekunder innan bollen låg i mål för första gången. Jonathan Sjögren rann igenom centralt och rullade iskallt in 0-1 bakom en utlämnad Henrik Åslund i BSFC målet.

Det skulle mer och innan det var 20 minuter spelat så har Sjögren fullbordat ett hattrick. Då tar BSFC en av sina två bonusstraffar och får förnyad kontakt när Andreas Engberg överlistar HFF-keepern vilket ger 1-3.

HFF är förvisso överlägsna men visar upp en riktigt fin fotboll med många bra spelföljder. Det var också en ruggigt snygg kombination som låg bakom nästa mål. Sjögren hittar Kristoffer Kindström i djupet och han förlänger till en fristående Fabian Tapia Rosales som kan trycka in 1-4 i öppet mål.

Det skulle falla ett mål till i halvleken och det är inte BSFC som bränner sin andra bonusstraff. Det är istället HFF som ser till att det 1-5 efter att Kindström tagit en bra löpning och enkelt via stolpen rullat bollen i mål.

– Visst vi får mer tid på oss en vad det kommer vara i skarpt läge, men det är positivt att se att killarna visar tålamod och hittar kombinationerna som oftast skapade bra chanser och mål, berömmer Alan.

I den andra halvleken så tappar HFF disciplinen och fokus helt och hållet. Det blir en avsevärt sämre fotboll och underhållningsbarometern går i botten. Vi skulle dock få se fem mål till i matchen och alla görs av HFF vilket resulterar i tvåsiffrigt för laget.

– Lätt att det blir så här, men visst är det en mycket svagare halvlek sett till spelet. Vi får se ett par snygga mål, men det är också allt, avslutar HFF-tränaren.

Bålsta Sanering FC – Håbo FF 1-10 (1-5)

Målskyttar,
HFF: Jonathan Sjögren 4, Fabian Tapia Rosales 4, Kristoffer Kindström 2.
BSFC: Andreas Engberg.

Publik: 34

Lämna ett svar