Programenlig seger för ESK Hockey!

Stor glädje när ESK vann hemma mot Sura. Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey behövde inte förta sig när man hemmabesegrade tabelljumbon Surahammars IF med 4-0 (1-0,2-0,1-0) i Hockeyettan.

– En stabil match där vi inte har någon vidare höjd i spelet men heller ingen svacka, vi vinner rättvist och kontrollerat, säger tränare Robert Kimby.

ESK fick en drömstart på matchen då man vinner puck i mittzon och Daniel Andersson från läge i slottet trycker in 1-0 bakom Suras målvakt – Anders Olsson redan efter 19 sekunder.

Foto: Kent Lundqvist

ESK är laget som har kommandot i perioden och flyttar mycket puck, men är gaska uddlösa i hotet mot mål. Det fanns undantag, som när Viktor Ehn bryter in och prickar utsidan av stolpen och Andersson får ett nytt fritt läge i slotten, men avslutet går mitt i magen på Olsson.

Foto: Kent Lundqvist

Båda lagen har varsin chans att spela fem mot fyra, men den spelformen är så här långt inte lagens bästa gren vilket gör att perioden slutar 1-0 till ESK, ett rättvist resultat sett till matchbilden.

Foto: Kent Lundqvist

Mellanakten blir spelmässigt klart sämre än den första med två lag som inte alls hittar rytmen eller något som liknar kollektivt spel med puck. ESK får omgående en chans att utöka sin ledning då gästerna drar på sig en utvisning, men spelt fem mot fyra fortsätter att vara rent ut sagt uselt, inte ett skott på mål?

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget skulle få en ny chans efter 7,23 spelat av perioden och det blir om möjligt ännu sämre denna gång för nu är det nära två gånger om att Sura reducerar, men Simon S:t Cyr visar att han är en klassmålvakt och räddar båda avsluten. I stället så kommer så äntligen en puck på mål med trafik och då håller sig Jesper Bärgård framme och vispar in 2-0 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Resterande av perioden blir milt uttryckt ganska händelsefattig bortsett från en lite sekvens med kvarten spelat då ESK blixtrar till och tar sig in på mål och skapar tre heta chanser där Dennis Näslund har den bästa, men avslutet går i mitt i magen på Olsson.

Näslund skulle dock ta revansch innan perioden är slut, ur egentligen ingenting så knäpper han in 3-0 via stolpen.

Foto: Kent Lundqvist

Den tredje och sista perioden kontrollerar ESK fullt ut och ger inte gästande Sura en chans att komma tillbaka i matchen. Det som kommer mot ESK målet tar S:t Cyr hand om på ett bra sätt.

Foto: Kent Lundqvist

Ett mål skulle falla i perioden och det är ESK som gör det och då i spel fem mot fyra där man äntligen får lite ordning på just det spelet och Viktor Ehn serverar Jesper Sojé ett bra läge och han trycker in sin egen retur i öppet mål och fastställer slutresultatet till 4-0.

Foto: Kent Lundqvist

Det är fortsatt riktigt bra defensivt spel och vi har på fem omgångar bara släppt in 6 mål. Det är klart att vi måste upp en nivå i kommande matcher, men jag är ändå nöjd med hur vi genom för denna match och att vi tar tre sköna och viktiga poäng, summerar Kimby.

ESK Hockey – Surahammars IF 4-0 (1-0,2-0,1-0)

Skott: 28-23 (8-6,11-6,9-11)

Målen,
Pariod 1: 1-0 (00:19) Daniel Andersson.
Period 2: 2-0 (29:13) Jesper Bärgård, 3-0 (36:33) Dennis Näslund.
Period 3: 4-0 (48:19) Jesper Sojé

Utvisningar: 10 (2:2:6) – 14 (4:6:4)

Publik: 268

Spelar betyg ESK Hockey:


Simon S:t Cyr


Wincent Blomdahl/Douglas Alenbring


Andreas Lindqvist

Övriga matcher & tabell >>>

 

 

Lämna ett svar