Programenlig seger för ERK.

Foto: Kent Lundqvist

Damrugby: Enköpings RK hade inga som helst problem att fläta till Karlstad/Södertälje hemma på Korsängen.

ERK-damerna var skoningslösa hem på Korsängen mot Karlstad/Södertälje som fick slita ont i 90 minuter.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi trodde på vinst inför matchen, men kul att det blev så pass stora siffror, sa ERK-damerna Emelie Bergström efter slutsignalen.

Isabel Wijkström slog ann tonen i matchen redan i den 4:e minuten då hon tog sig fram på högerkanten och gjorde hemmalagets första försök.

Foto: Kent Lundqvist

Under den första halvleken så var det just på kanterna som ERK sårade gästerna som stod upp bra centralt i sin defensiv.

Foto: Kent Lundqvist

Det tog en liten stund innan ERK kunde koppla greppet men när en av matchens förgrundsfigurer svarade för ett snyggt soloförsök med knappa 20 minuter spelat lossande det.

Foto: Kent Lundqvist

När domaren förkunnade att första halvlek var över så var också matchen över då det var ledning med hela 39-0 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

– Dom gör det bra centralt i sin defensiv, men då hittar vi bra kollektiva lösningar som ger poäng på kanterna. Vi sa till varandra i halvlek att vi skulle trumma på så skulle vi även hitta lösningar centralt.

Och så blev det. Ett slutkört Karlstad/Södertälje hade nu inget att sätta emot längre. ERK kunde nu montera ned gästernas defensiv även centralt och försöken ramlade in i strid ström.

Foto: Kent Lundqvist

Vi fick se många läckra kombinationer och samarbeten som banade väg för öppna ytor och det hela slutar med en förkrossande 96-0 seger.

Foto: Kent Lundqvist

– Bra genomförd match av oss i 80 minuter där det kollektiva gav de stora siffrorna och inte bara berodde på individuellt spel. Nyttig match för oss där vi hittar en hel del som vi får med oss till kommande tuffare matcher, avslutar Bergström.

Enköpings RK – Karlstad/Södertälje 96-0 (39-0)

Poänggörare ERK: Minette Hammarberg 15, Isabel Wijkström 15, Rebecka Larsson 15, Keli Franks 11, Moa Olsson 10, Emma Ytterbom 10, Jenna George 10, Cecilia Wijkström 5, Elin Sterner 5.

Spelarbetyg ERK:


Minette Hammarberg


Emma Ytterbom


Isabel Wijkström

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar