Programenlig seger för EIBK!

Simon Äng fyra mål mot Alliansen. Foto: Kent Lundqvist

Herrarna i Enköpings IBK tog en programenlig seger hemma mot tabelljumbon IBF Roslagsalliansen i Herrtrean.

– Det var en skön seger, men jag hade nog hoppats på en större marginal, medger EIBK-tränaren Andreas Olofsson.

Det är lätt att förstå för motståndet häll inte någon vidare nivå i spelet med boll, men gjorde det jobbigt för hemmalaget med sin yviga och minst sagt riviga spelstil utan boll. I den första perioden var det ganska dåligt spel av båda lagen som svarade för en hel del enkla misstag som blev kostsamma.

Det var hemmalaget som öppnade målskyttet i matchen med att Albin Pettersson rakar in en retur till 1-0 efter dryga två minuter spelat. Gästerna skulle kvittera till 1-1 efter att Emil Trogen misslyckats helt med ett avslut som blev till en kanonpass där en friställd Per Kallin kan överlista hemmalagets målvakt – Rasmus Larsson.

Knappa minuten senare så var det ledning för gästerna efter att Roger Carlsson tagit skott och Lukas Hansson tryckt in returen till 1-2. De sista tre minuterna av perioden blir smått kaotiska med bedrövligt spel av båda lagen vilket resulterade i fyra gjorda mål fördelade 3-1 vilket gav ledning för hemmalaget inför mellanakten.

Den andra perioden gick till gästerna som kunde ha varit i ledning om det inte vore för ett strålande målvaktsspel av Larsson i hemmakassen. Han inleder med en högoktanig dubbelräddning Trots en del boll för hemmalaget är det gästerna som skapar de hetare chanserna, men det är EIBK som helt ologiskt gör nästa mål. En av hemmalagets bäste spelare för kvällen – Timothy Westlund vispar in en retur till 5-3.

Sista delen av perioden skulle gå till gästerna som både reducerar till 4-5 genom Lucas Larsson och kvitterar till 5-5 genom Christoffer Eriksson. Båda målen kom efter offensiva bolltapp av EIBK. Det tvingar EIBK till att agera inför den tredje perioden.

– Ibland behöver man möblera om lite i femmorna för att få till en förändring i matchbilden och det tycker jag att vi lyckades ganska bra med, konstaterar Olofsson.

Visst var det så. Nu släppte man lös unge Alfred Eriksson som inte gjort en minut i matchen och vilket energipåslag det blev i det offensiva spelet! Redan efter 1,30 spelat är det nära då Piispanen har ett avslut i kryssribban. Med dryga fem minuter spela ringde det till slut. Eriksson jobbar fram bollen förtjänstfullt till Äng som gör sitt tredje mål i matchen och ganska omgående så gör Emil Ramström 7-5 efter bra förarbete av Westlund.

Visst gästerna sprattlar till och reducerar till 6-7 på en omställning genom Ted Törngren, men det här har EIBK fullkontroll på, trots ledning med ”bara” 1 mål. Ganska omgående så svarar hemmalaget med ett snyggt 8-6 mål där trion Eriksson – Linus Sjöquist och målskytten Äng fastställer slutresultatet.

– Det var långt ifrån ett spel som vi hoppats på, men det gav tre poäng och det var viktigast. Stundtals så blixtrar vi till och har ett bra och vägvinnande spel och här i sista perioden är det kul att se Eriksson som bidrar med det som saknades i spelet med boll, avslutar Olofsson.

Enköpings IBK – IBF Roslagsalliansen 8-6 (4-3,1-2,3-1)

Skott: 36-26 (15-7,9-10,12-9)

Målen,
Period 1: 1-0 (02:27) Albin Pettersson, 1-1 (07:24) Per Kallin, 1-2 (08:23) Lukas Hansson, 2-2 (17:05) Jonathan Piispanen, 2-3 (17:40) Ulf Pettersson, 3-3 (17:50) Simon Äng, 4-3 (19:32) Simon Äng.
Period 2: 5-3 (33:18) Timothy Westlund, 5-4 (37:51) Lucas Larsson, 5-5 (38:39) Christoffer Eriksson.
Period 3: 6-5 (45:28) Simon Äng, 7-5 (47:06) Emil Ramström, 7-6 (51:10) Ted Törngren, 8-6 (52:16) Simon Äng.

Utvisningar: 1x2min – 3x2min
Publik: 94

Spelarbetyg EIBK:


Simon Äng


Timothy Westlund


Andreas Olofsson

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar