Programenlig seger för EHF!

Foto: Kent Lundqvist

Tabelltrean Enköpings HF lade grunden till segern borta mot HK GP i en första i Herrettans 17:e omgång.

Det var egentligen inget snack om saken då EHF spelade borta mot HKGP. Även om hemmalaget tagit med toppspelare som Kasper Larsson så fick de agera statister under den första halvan av matchen. I halvlek var det hela 19-9 till EHF!

I den andra halvleken så var det fortsatt EHF under de inledande 10 minuterna, men sedan blev det halt på stället en stund. Ställningen då var 12-22, men med dryga tre minuter kvar att spela av matchen så var det plötsligt ”bara” leding med 27-25 för EHF som blev 28-26 med knappa minuten kvar innan Filip Eriksson stängde matchen och säkrade poängen med att sätta 29-26.

– I stort bra i ca: 40 minuter, sen blev vi klocktittande och lite försiktiga, brände avslut och drog på oss tekniska fel. Det gjorde att GP fick vind i seglen och ett bra go. Kan bero på att för stora delar av truppen var det 5:e matchen den här veckan. Men vi redde ut det och kunde ta en skön ock viktig seger, säger EHF-tränaren Anders Skogäng.

HKGP – Enköping HF 26-29 (9-19)

Målen,
HKGP: Kasper Larsson 11, Carl Gabrielsson 7, Linus Gustafsson 3, Albin Ahlin 2, Martin Anglenius 2, Filp Johansson.

EHF: Mattias Johansson 5, Filip Eriksson 4, Joel Ädel 4, Ludwig Isegren 3, Ludvig Ahlqvist 3, Anton Lindblom 2, Adam Skogäng 2, Filip Tapper 2, Viktor Berg Von Linde 2, Max Österman 2.

Utvisningar: 3×2 min – 2x2min.
Publik: 139

Herrettan >>>

Lämna ett svar