Programenlig seger för EHF!

Foto: Kent Lundqvist

Serieledande Enköpings HF P19 vann programenligt hemma mot tabellfyran Skuru IK.

Även om Skuru hängde med bra i den förta halvleken så var det mer för att EHF inte alls var på den nivå man bör eller kan vara på. Det var dock hemmalaget som raskt gick fram till en 5-2 ledning där det var tydligt att EHF skulle driva tempo och springa hem den här matchen.

Det blev dock lite rörigt efter det då man första får Mattias Johansson, som var riktigt bra i inledningen av matchen, skadad (lår) och kort därefter även Albin Sköld (fot). EHF tappar lite momentum av spelavbrotten och tempot landar lågt vilket gör att Skuru kan komma tillbaka och faktiskt leder med 12-11 med dryga 20 minuter spelat.

EHF tar då en bra timeout och höjer sig sista delen av den första halvleken som man vinner med 4-0 och kan gå till halvtidsvila i ledning med 15-12.

– Ja, vi ville ha fart i spelet och det såg väl sådär ut i långa stunder. Bra dock efter timeouten, säger EHF-tränaren Anders Skogäng.

Inledningen av den andra halvleken går till hemmalaget som springer ifrån till ledning med 22-15 vilke tvingar gästerna att ta en timeout. Det hjälper inte mycket då EHF är bättre på allt och kan ganska bekvämt springa hem matchen och vinner med klara och i underkant 9 bollar.

– Ja, det var ganska tydligt att killarna kände att det var en match som vi skulle vinna och spelade på den nivå som behövdes mer än den vi ville ligga på för att det skulle vara bra, avslutar Skogäng.

Enköpings HF – Skuru IK 31-22 (15-12)

Målskyttar EHF: Filip Eriksson 6, Anton Lindblom 5, Anton Segersten 5, John Lagö 5, Elliott Ryderdahl 4, Erik Widén 2, Mattias Johansson 2, Oskar Bigelius, Albin Sandell.

Räddningar:
EHF: 15 (8) 40,5 %
SIK: 12 (6) 27,9 %

Utvisningar: 2x2min – 2x2min

Publik: 42

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar