Programenlig förlust!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK avslutade helgens dubbel i damernas div.1 med att programenligt förlora mot tabellettan Storvreta IBK med 3-8 (0-2,2-2,1-4) på bortaplan.

Vi pratar mycket om matchen innan och självklart är det nervöst att möte dem som leder serien, men trots förlust så är det ändå en riktigt rolig match, berättar Louise Andersson.

Inför matchen var taktiken klar och EIBK visste att det skulle bli en riktig utmaning.

Våra tränare (Kaj Söder & Christer Jones) pratade innan match om att ta byte för byte och göra det bästa vi kan, vi säger att vi ska gå ut och chocka dem med riktigt Enköpingsspel, riktigt mycket fysiskt. Vi vet från början att det kommer bli 90 % försvar i matchen eftersom dem är så spelskickliga och så startar även matchen, berättar Louise.

Första perioden startar EIBK bra.

Tar ett tag innan vi kommer in i deras höga tempo, när vi väl gör det börjar vi smälla på och deras humör går från 0 till 100. Vi spelar bra och förstör deras spel, men tyvärr får dem göra 2-0 med två onödiga skott framför vårat mål. Inför andra perioden säger vi att vi ska dra på ännu mer och försöka göra dem mer irriterande och det gör vi verkligen, konstaterar Louise.

Andra perioden spelar EIBK otroligt bra.

Inget fin-spel, men vi förstör otroligt mycket för dem. Vi får in ett snabbt mål där Felicia Karlsson lägger in den på mål och på något sätt så rullar den i mål.  Tyvärr kommer hemmalaget igen med två mål och har ledningen med 4-1. Vi kommer igen och reducerar igen, det är Julia Brundell som är vaken framför mål och kan lägga in den till 2-4 och det står sig perioden ut. Inför tredje är vi riktigt taggade men även trötta, man märker att Storvreta är ett satsande lag och är det laget som orkar mer, berättar Louise.

Men trots det så kommer EIBK ut starkt, Fanny Schenning stänker upp bollen i nättaket till 3-4 efter 35 sekunder spelat och bytet efter har laget en stolpträff! EIBK har kontakt och chans att ta poäng mot serieledande Storvreta. Då lägger Storvreta i en växel till och gör 5-3.

EIBK får dock chansen att komma tillbaka i matchen igen då hemmalagets Elin Ekarv får sätta sig på botbänken.

– Vi vet att boxplay är deras starka spel och det visar dem även denna gång, dem är otroligt spelskickliga och snabba och dem vet exakt vad som skall göras.

Storvreta stänger också matchen i boxplay, det tar dem 10 sekunder att göra 6-3 genom Linnea Hammar. Luften går ur EIBK och hemmalaget kan till slut vinna med 8-3.

– Vi tar en timeout efter 8-3 målet och säger att vi inte skall släppa fler mål i den här matchen och det klarar vi. Även fast vi förlorar gör vi en riktigt bra match, tyvärr har vi en riktigt dålig period i mitten av tredje då dem får göra 3 onödiga mål, men överlag är vi nöjda med insatsen, summerar Louise.

Storvreta IBK – Enköpings IBK 8-3 (2-0,2-2,4-1)

Skott: 31-10 (9-2,8-3,14-5)

Målskyttar EIBK: Felicia Karlsson, Fanny Schenning, Julia Brundell.

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar