Programenlig förlust i Idrottshuset!

Hemmadebutanten Kajsa Pihl kom in och förändrade matchbilden. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF fick som väntat svårt hemma mot tabelltvåan Nacka HK som vann med hela 30-16 (15-6), en riktigt svag inledning på matchen fällde hemmalaget.

Vi förlorar mot ett mycket bra lag, inget att snacka om, men vi var inte alls med i början och det avgör den här matchen, medger tränare Ken Hornö.

Foto: Kent Lundqvist

Att det är mycket mentalt just nu för EHF var påtagligt i inledningen av matchen. Gästerna mer eller mindre skrotar hemmalagets offensiv och Nackas bäste spelare – Ellen Voutilainen skjuter defensiven i sank.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget spelar i sidled offensivt och får ingen höjd defensivt för att kapa ytor för Voutilainen som gör 8 mål i den första halvleken. Hemmalaget gör sitt första mål när det spelats 12,17 av matchen då Isa Ekström reducerar till 1-6 som blir 1-10 med 16, 31 spelat.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmadebutanten och förstaårsjunioren Kajsa Pihl som gör sin andra match för säsongen i div.1 kommer in och bryter isen med ett rakare och snabbare spel som omgående ger resultat, hon gör två snabba och snygga mål som väcker laget, framför allt Frida Haraldsson.

Den andra halvan av första halvlek blir betydligt bättre för hemmalaget som nu får bra träff defensivt och då får också målvakten Elin Bergsten chansen att visa vad hon kan med ett par riktigt vassa räddningar. Det sammantaget ger 5-5 under dem sista 13 minuterna.

Foto: Kent Lundqvist

EHF väljer att ta bort Voutilainen helt i den andra halvlekens inledning genom en punktmarkering. Det ger också resultat, Nacka agerar stressat. Frida som fått en ny lekkamrat i Kajsa visar att hon är i kanonform (10 mål senast) och tar krigandes flaggan och visar vägen.

Foto: Kent Lundqvist

När det är 18,09 spelat av halvleken så leder EHF dem senaste spelade knappa 32 minuterna med 1 mål (13-12)! EHF tvingas till byten, men orkar inte hålla emot vilket gör att Nacka kan springa ifrån och vinna med hela 30-16.

Foto: Kent Lundqvist

Det var riktigt bra stundtals i matchen, men svackorna för djupa för att kunna rubba Nacka idag. Det var ett fall framåt och framför allt stämningen i laget där vi visar att vi inte viker ned oss någonstans under matchen, summerar Ken som ger extraberöm till hemmadebutanten Kajsa Pihl.

Kajsa som dessutom utsågs till matchens lirare visar att hon är en tävlingsmänniska och har en vinnarskalle.

Visst var det en okey insats och stundtals hygglig prestation för att vara hemmadebut, men vi förlorar ju matchen och då kan man inte vara nöjd. Det finns mer att ge i laget och även om vi stundtals spelar bra så kan det bli bättre sett över 60 minuter, säger Kajsa efter matchen.

Enköpings HF – Nacka HK 16-30 (6-15)

Målen,
EHF: Frida Haraldsson 7, Kajsa Pihl 3, Isa Ekström 3, Marlene Lindström 2, Elice Holmberg.

Nacka: Ellen Voutilainen 9, Hanna Scheuer Larsson 7, Natalie Skogäng 6, Caroline Ingesson 4, Linnea Öhrnell 2, Elin Alexandroff, Tilde Nilsson.

Spelarbetyg EHF:


Frida Haraldsson/Kajsa Pihl


Isa Ekström


Elin Bergsten

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar