Programenlig förlust för EHF.

Kaja Pihl 7 mål mot Boden. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings handbollsdamer föll programenligt borta mot Boden i den första av två matcher i Norrland denna helg.

– En riktigt bra match av samtliga spelare. Försvaret var lysande i 45-50 minuter och vi fick Boden att bli frustrerade, framför allt deras stora stjärna Carin Bergdahl som hade Hanna Odeheim som ett plåster vid sin sida i hela matchen, berättar EHF-tränaren Thomas Maurd.

Det startar bra för EHF som skakar hemmalaget. Men när det står 6-5 till Boden så är det stopp målmaskineriet. Hemmalaget nollar EHF i resterande av halvleken och är i ledning med 11-5.

Den andra halvleken blir ganska jämn, men det är fortsatt svårt för EHF att hitta ett jämnt flöde i målgörandet och det skulle komma att avgöra den här kampen. Hemmalaget kan spela hem matchen och vinner tillslut med 9 bollar.

– Framåt så gör vi också en riktigt bra match och kommer till bra lägen. Lite oskärpa samt en bra målvakt räddar Boden från fler insläppta mål. Mycket bra målvaktsspel av Elin Bergsten samt våra m6 som sliter och kämpar framåt och bakåt. Matchens lirare blev Kajsa Pihl. Ny match i morgon och vi tar med oss försvarsspelet samt glädjen i gruppen till Umeå, avslutar Maurd.

Bodens BK HF – Enköpings HF 26-17 (11-5)

Målgörare EHF: Kajsa Pihl 7, Sandra Åkerman 3, Therese Lundström 2, Vendela Tapper 2,  Maia Nysten, Elin Larsson, Hannah Odeheim.

Damer div.1 >>>

 

Lämna ett svar