Prestigemöte i Idrottshuset?

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF tar idag emot Kungsängens SK i herrarnas div.1 och det blir något av ett prestigemöte då gästerna tränas och coachas av forne EHF:aren Pierre Grubbström och i laget finns före detta spelarna Gustav Odeheim och Joel Eneroth Ädel.

Jag är ju i Idrottshuset som EHF-ledare varje vecka för F-10 så jag spelar hemma och borta på samma gång. Jag kommer alltid att vara stolt över vad vi åstadkom i EHF-herr under mina 6 år; både utveckling av spelare och av verksamheten. Det kommer alltid att vara svårt att se en EHF-tröja som motstånd, men idag har jag mitt uppdrag och mitt förtroende i KSK herr, berättar Pierre.

Hur har ni förberett er i veckan inför dagens match?

Vi har laddat med helt vanligt träningsupplägg och kartläggning av kommande motstånd. Vi har flera spelare som fått gå tungt sista tiden och därför känner av lite skavanker som rehabats, hoppas kunna ställa fullt lag på benen, men det kan bli läge för lite nya ansikten att fajtas om trupp-platser, säger Pierre.

Vad tror du på för match idag?

Jag räknar med att publiken i IH håller samma höga klass och antal som vanligt. Om det är någon gång laget behöver stöd så är det när det går tungt. Ser man till tabellen så måste vi ju vinna för att lägga oss på övre halvan. EHF verkar i år ha en ”inget-att-förlora” approach till alla sina matcher så det blir säkert så jämnt som det tillåts bli. Jag hoppas på 2p; men det gör jag i alla matcher vi spelar, avslutar Pierre.

EHF har jobbat på i veckan och ser fram emot matchen.

Speciell situation självklart med tanke på motståndet. Vi går för att förbättra oss som vanligt individuellt. Vi har allt att vinna & ska bara försöka få till det över 60 minuter, berättar tränare Tomas Wigh.

Mr EHF – Gustav Odeheim spelar numera i KSK och han säger så här om att komma tillbaka till Idrottshuset som motståndare.

Det känns jäkligt märkligt så klart. Hade väl aldrig trott att jag skulle representera KSK och ännu mer otroligt möta Enköping. Men men ibland blir inte allt riktigt som man har tänkt sig… Jag tror Enköping kommer göra allt efter sina förutsättningar, kanske kan det ge grabbarna lite extra tändvätska att få möta mig och Joel. Det bjuder vi gärna på, men de två poängen kommer inkasseras på KSK:s konto i morgon.

 

Matchfakta:
Enköpings HF vs Kungsängens SK, Herr div.1 norra, 9:e omgången.
15:00 Idrottshuset.

Senaste resultat EHF:
30-37 förlust borta mot Tumba HK 26:e november.

Nyheter i truppen:
Lite osäkert runt exakt lag, någon sjuk & någon som måste jobba.

Sagt om motståndet:
Nykomling som sticker ut med ett slagkraftigt lag för den övre halvan. Laget tränas och coachas av Pierre Grubbström och har spelarna Gustav Odeheim & Joel Eneroth Ädel fd EHF med i laget. Riktigt vasst kontringsspel med spelare som Simon Andersson i spetsen. I det uppställda anfallsspelet är Dan Höglund med sin vänsterslägga att se upp med.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar