Premiärspöke fällde EIBK!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK föll i premiären avi herrtrean borta mot Gottsunda där nerverna inte var på plats för laget och det fällde ett stort avgörande.

EIBK agerade ganska nervösa i första perioden och får inte spelat att stämma. Hemmalaget tar en tidig ledningen med 1-0 genom Andreas Thuman som en följd av detta. Hemmalaget tilldöms också en straff ganska omgående. Jesper Nyborg får förtroendet, men EIBK målvakten – Eric Cederholm räddar. EIBK lycka sedan få till en kvittering till 1-1 med dryga 10 minuter spelat då Peter Eriksson-Ahlin hittar rätt framspelad av Joakim Redlund.

Matchbilden är densamma i början på mellanakten och då passar hemmalagets Nils Nyborg på att ge Gottsunda ledningen med 2-1. Men EIBK svarar omgående med att kvittera då Daniel Hellén hittar Lino Montin som gör 2-2. Efter det så växer EIBK in i matchen bättre och får även dubbla chanser att ta ledningen i spel fem mot fyra.

– Vi har bud på flera ledningsmål med bla. dubbla stolpträffar, men tyvärr så står det bara 2-2 efter andra, berättar EIBK-tränaren Johan Lind.

Tredje ser bra ut från början för EIBK, men sedan kommer ett matchavgörande skede då Gottsunda får in ett riktigt tur mål där det först blir ett ihop slag så bollen flyger upp i luften som Lukas Fredholm sedan svingar med en backhandvolley upp i bortre krysset till 3-2.

– Sen går vi bort oss lite för lätt på deras resterande mål, tror det beror på att vi blir lite stressade, men vi försöker de sista 10 minuterna att kämpa oss tillbaka men lyckas inte till fullo. Sammanfattningsvis så tycker vi att vi är lite för stora inne på plan och att vi inte får till försvaret till fullo för att kunna få de lätta och bra kontringarna. Eric i målet gör en bra match med många bra räddningar och två straffräddningar, avslutar EIBK-tränaren.

Gottsunda IBF – Enköpings IBK 6-4 (1-1,1-1,4-2)

Period 1: 1-0 (5:04) Andreas Thunman, 1-1 (10:02) Peter Eriksson- Ahlin.
Period 2: 2-1 (21:52) Nils Nyborg, 2-2 (24:12) Lino Montin.
Period 3: 3-2 (41:18) Lukas Fredholm, 4-2 (44:45) Lukas Fredholm, 5-2 (50:54) Lukas Fredholm, 5-3 (52:43) Emil Ramström, 6-3 (54:55) Jesper Nyborg, 6-4 (57:31) Joacim Svensson.

Utvisningar: 2×2 min – X

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar