Premiärseger för HFF!

Foto: Kent Lundqvist

Herrfyran: Håbo FF fick en bra start på säsongen med seger efter en tuff batalj borta mot Unik FK.

– Matchen var nog inte så underhållande då gräsmattan på Valsätra IP var väldigt svårspelad och temperaturen sög musten ur spelarna, berättar HFF-tränaren Alan Hiussemoglu.

Lagen kände på varandra under första minuterna och det är svårt att urskilja vilket lag som kommer gå segrande ur striden.

– Men när matchen börjar formas ser Unik oförmögna av att etablera något tryck på oss även fast dom ägde mer boll. Vi är i perioder väldigt skickliga på att spela oss förbi, igenom och över hemmalagets press men är inte lika bra på att få fram bollen för att kunna ha längre anfall.

HFF tar ändå ledningen innan halvtidsvilan. UNIK slarvar med en offensiv frispark och HFF kan kontra med Kristoffer Kindström som trycker dit bollen i målvaktens vänstra hörn till 0-1.

– Vi har märker efter det att vi börjar tappa lite energi i slutet på halvleken men UNIK skapar inte mer än ett skott som kapten Anton Sjögren heroiskt kastar sig in och blockar. Vi avslutar halvleken bättre och börjar få bättre kontroll på matchen.

I halvtid vrider HFF om formationen lite för att komma mer rätt i försvarsspelet.

– Det lyckas och vi kan hålla UNIK utanför oss. Vi pratade om att vi hade bra möjlighet att kontra på vänsterkanten.

Det tog HFF fasta på och ett längre pass från Anton hittar Kindström som med ett fantastiskt avslut skruvar bollen runt både back och målvakt in i mål till 0-2.

– Nu känner vi att vi har matchen där vi vill och trivs väldigt bra med matchbilden.

Men plötsligt lyckas UNIK-forwarden Omar Njie löpa sig loss i en omställning efter hörna.

– Vi lyckas inte stoppa honom trots 4-5 bra hemlöp. 1-2 och lite nerv igen. Dock svarar vi upp bra och kan behålla kontroll över matchen.

1-3 kommer sedan efter att Jonathan Sjögren vunnit boll och Kindström visar att han även kan vara framspelare när han serverar William Korpi ett bra läge och han gör 1-3.

– Men återigen blir det spänning när UNIK reducerar till 2-3 i en tilltrasslad situation genom Renovat Ngendo .

Dock så utökar HFF sin ledningen till 4-2 i anfallet efter när Anton återigen frispelar en löpande forward. Den här gången är det Adrian Ant som med ett fint skruvat skott sätter spiken i kistan.

– Vi vinner idag för vi behärskar förutsättningarna bäst. Sedan har vi en hel del skickliga fotbollsspelare som även kan arbeta väldigt hårt. Går inte att nämna några namn utan absolut alla gör väldigt bra arbetsinsatser idag, avslutar HFF-tränaren Alan Hiussemoglu

Unik FK – Håbo FF 2-4 (0-1)

Målskyttar HFF: 0-1 (9) Kristoffer Kindström, 0-2 (55) Kristoffer Kindström, 1-2 (63) Omar Njie, 1-3 (83) William Korpi, 2-3 (90) Renovat Ngendo, 2-4 (90) Adrian Ant.

Varningar: 0-1

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar