Premiärseger för HC Liljan!

Foto: Kent Lundqvist

HC Liljan fick en bra start som nykomlingar i Herrfyran då man vann stort hemma mot IFK Mariehamn.

– Var en riktigt skön match att vinna då vi inte haft några träningsmatcher innan och fick sätta allt på prov i denna match. Vi gör en bra match och får utdelning, berättar Liljan-tränaren Alexander Sjögren.

Matchen i sig var avgjord redan efter den första perioden där hemmalaget Liljan går fram till en 3-0 ledning med dryga sju minuter var spelat efter mål av comebackande Micha de Pourbaix, Jesper Johansson och William Jernberg.

När lagen går till periodvila var det hela 5-1 till hemmalaget som i mellanakten fortsätter att trampa på i sitt spel och målskytte vilket ger hela 10-1 inför den tredje och sista perioden. Den perioden blir en ren uppvisning av hemmalaget som tillslut vinner matchen med hela 16-3.

En bra start på säsongen för laget och framför allt Micha de Pourbaix som gjorde hela 7 poäng i matchen (4+3)

– Micha och William Jernberg fungerar riktigt bra ihop, men dessvärre kan inte någon utav dem vara med ikväll mot Wattholma. Men istället är Rasmus Carlsson och Calle Carlsson med i truppen. berättar Sjögren

Vad tror du om kvällens match?

– Det blir nog en spännande match ikväll då Wattholma vann sin premiär mot Gimo på straffar! Men vi ska komma väl förberedda och göra vårt bästa, avslutar Sjögren

HC Liljan – IFK Mariehamn 16-3 (5-1,5-0,6-2)

Skott: 55-27 (17-6,17-9,21-12)

Målskyttar Liljan: Micha de Pourbaix 4, Jesper Jensen 3, Robin Jernberg 2,  William Jernberg 2, Jesper Johansson 2, Filip Persson, Patrik Cederlöv, Andreas Näslund.

Utvisningar: 6x2min – 6x2min
Publik: 44

Herrfyran >>>

Lämna ett svar