Premiärseger för ESK!

Foto: Kent Lundqvist

ESK F14 drog det längsta strået i premiären hemma på Korsängen mot GUSK.

Det skulle komma att bli ett tight möte i premiären när ESK tog emot GUSK på ett regnigt Korsängen. Det blev en trevande inledning, men sedan tog ESK över och förde matchen som spelades över 3 x 25 minuter.

Foto: Kent Lundqvist

Efter fem spelade minuter så lossnade det offensivt för ESK som skapade ett par riktigt vassa chanser i offensiv box, men gästernas målvakt svarade för ett par bra räddningar.

Foto: Kent Lundqvist

Nu blev det ett rasande tempo i matchen som blev böljande i takt med att GUSK fick bättre ordning på spelet. Det skapades också bra chanser åt båda hållen, men 0-0 stod sig in i periodvilan.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra perioden så var det ESK som var klart vassast och ganska omgående så kommer också utdelningen. Efter bra spel så kommer ett friläge mitt i boxen och då är det 1-0 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Det tar inte långt tid för ESK att utöka sin ledning. Bollen hamnar i backlinjen och därifrån kommer ett minst sagt överraskande skott som singlar över alla inklusive gästernas målvakt i mål till 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

ESK stärks av målen och sätter nu bra press på GUSK som får ägna sig åt att spela på kontringar och då mestadels via sin vänsterkant, men den där riktigt heta chansen hittar inte gästerna fram till mot ett väl samlat och bra ESK försvar.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista perioden så skulle ESK inleda piggt och vaskar också fram ett par farligheter och möjligheter att stänga matchen, men den chansen tar inte hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Istället så är det GUSK som gör match av det här igen. En ny fin rajd på vänsterkanten resulterar i ett stenhårt inspel där bollen på flippervis studsar på spelar i mål till 1-2 bakom en chanslös ESK-målvakt.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så får GUSK blodad tand samtidigt som ESK börjar agera ängsligt och tappar sina linjer i spelet. Gästerna ligger nu på för en kvittering och kommer till ett par vassa chanser, men hemmalaget lyckas kämpa sig igenom avslutningen av matchen och får med sig en skön premiärseger.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK – GUSK 2-1 (0-0,2-0,0-1)

Lämna ett svar