Premiärseger för EIS!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IS fick en smakstart på säsongen som nykomling i Herrfemman då man premiärsegrade hemma mot Sunnersta AIF.

– En riktigt skön och viktig start på säsongen, medger EIS-tränaren Patric Lindblom.

Det skulle komma att bli en ganska stökig och bökig match sett över 90 minuter med mer kamp än skönspel.

Foto: Kent Lundqvist

De inledande 10 minuterna går till hemmalaget som ligger på och för spelet, men skapar egentligen inget som kan tillskrivas farlig målchans.

Foto: Kent Lundqvist

Det blir istället gästerna som öppnar målskyttet i matchen på en långboll i djupet på William Olsson som sätter in den perfekt på Andres Johansson som trycker in 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

EIS som så här långt stångat sig blodiga centralt i banan fastnar gång efter annan på en stabil backlinje i SAIF med Leo Hansson i spetsen, kantspelet i hemmalaget var obefintligt.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga 20 minuter spelat så kommer den första riktiga attacken på kanten och då är det vänsterbacken Emilio Cimmini som gör det bra och sätter in bollen på Kushtrim Trimi och han är iskall i läget och smeker in kvitteringen till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Nu blir det bättre spel av hemmalaget som ligger på för mer. Återigen så kommer man till ett bra läge med halvtimmen spelad på vänsterkanten och Kushtrim tar ett avslut som gästernas vänsterback – Collins Okuno räddar på mållinjen.

Foto: Kent Lundqvist

Några minuter senare så skulle det ändå ringa. En bra slagen frispark av Allan Partovi hittar fram till Ejub Mehic som nickar in 2-1 snyggt och prydligt bakom gästernas målvakt – Hampus Wåhlin.

Foto: Kent Lundqvist

Den sista 10 minuterna av första halvlek blir inte det bästa vi sett i spelet. Lagen turas om att ge bort bollen till varandra med ett minst sagt uselt passningsspel. Det gör att lagen går till en välbehövlig halvtidsvila med EIS i en 2-1 ledning.

Foto: Kent Lundqvist

Den andra halvleken skulle komma att bli usel rent spelmässigt, men händelserik på många plan. I den 50:e minuten så har Partovi en ny bra slagen frispark i utsidan av stolpen. Kort därefter så drar Okuno på sig sitt andra gula kort och får lämna matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Men det är ändå SAIF som tar över spelet nu och kort därefter så har John Metcalfe en jättechans mitt i offensiv box, men hemma-keepern Henrik Sundberg Sonfors gör en kalasräddning.

Foto: Kent Lundqvist

Tre minuter senare så får EIS en ny frispark i bra läge och den här gången är det Jeton Mustini som slår den bra och returen landar hos en fristående Mahdi Haidari som har öppet mål, men 1,5 m från mållinjen så drar han avslutet högt över.

Foto: Kent Lundqvist

Resterande av matchen så får EIS läge efter läge, efter läge att stänga matchen, men spelarnas förmåga att ta hjälp av varandra och faktiskt utnyttja att man är en spelare mer på banan är minst sagt svag.

Foto: Kent Lundqvist

Istället så är det SIAF som är rakare, vassare och hotar under den avslutande delen och det är faktiskt närmare 2-2 än att EIS skall spika matchen med ett 3-1 mål. EIS kan dock med en god portion tur och kamp hålla undan och vinna matchen.

Foto: Kent Lundqvist

 

Enköpings IS – Sunnersta AIF 2-1 (2-1)

Målen: 0-1 (13) Anders Johansson, 1-1 (24) Kushtrim Trimi, 2-1 (33) Ejub Mehic.

Varningar: 6-3
Rött kort: 0-1

Spelarbetyg EIS:


Edin Mehic


Mathias Forsström Skeppar/Emilio Cimmini


Fredrik Klaman

Lämna ett svar