Premiärseger för EHF herrarna!

Filip Tapper gjorde en bra premiär och debut. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF fick en bra start på säsongen i herrtvåan då man bortabesegrade det tippade topplaget Hallstahammars SK HK.

– En skön start på säsongen med att vinna premiären borta mot HSK, medger EHF-tränaren Anders Skogäng.

Matchen är helt jämn inledningsvis och efter 8,24 är det likaläge fyra. Sedan kommer en liten svacka av EHF och hemmalaget HSK kan göra ett litet ryck fram till 8-4 och det tvingar EHF att ta en timeout. EHF spottar sedan upp sig och har kontakt med fem minuter kvar av halvleken då Fredrik Salovaara dundra in 11-12 och Adam Skogäng kvitterar till 12-12.

EHF slappnar sedan av igen och det straffar hemmalaget med att göra 3-0 och ledning med 15-12 vilket står sig halvleken ut.

– Vi spelar stundtals lite naivt och tar lite för enkla avslut när vi ändå spelar rätt bra, konstaterar EHF-tränaren Anders Skogäng.

Den andra halvlekens första minuter är jämn och lagen byter mål med varandra, men vid ställningen 16-13 kommer en bra sekvens av EHF som gör 4-0 på hemmalaget och har helt plötsligt ledningen med 17-16 vilket tvingar hemmalaget till en tidig timeout. Det ger effekt och två snabba mål vilket ger ledning 18-17 för HSK med knappa 5 minuter spelat av andra halvlek.

Med 7,37 spelat så drar HSK på sig en utvisning och Adam Skogäng kvitterar till 20-20 på straff. Den utvisningen slutar 1-1 och sedan tar hemmalaget kommandot igen och leder med 24-22 då 12 minuter är spelat. Sedan blir det målsnålt och med 10 minuter kvar att spela är det 25-24 till hemmalaget.

Det skulle bli en rafflande avslutning på matchen och fortsatt målsnålt. EHF missar straff, men vänder ändå till ledning med 26-25 med knappa fyra minuter kvar att spela. Då tar hemmalaget timeout igen. Det hjälper inte, missat avslut och 25-27 genom Gustav Odeheim med mindre än tre minuter kvar att spela. Hemmalaget missar igen och EHF tar sedan en timeout med 58,28 på tavlan. När spelet är igång igen tar det Odeheim fem sekunder att göra 25-28. HSK reducerar till 26-28, men med 10 sekunder kvar så fastställer Anton Lindblom slutresultatet till 26-29 på straff.

– Helt ok premiär, vi följdes åt hela vägen men tillslut var vi lite starkare. Våra 01-or är vana vinnare och tycker de märks när de drar ihop sig på slutet. För egen del kändes de bra förutom målen så blev de ett gäng assist och inte så många bommar, säger hemvändande åttamålsskytten Gustav Odeheim.

– Vi höjer oss avsevärt i den andra halvleken och står bra bakåt med ett lågt 5-1 försvar som de har problem att lösa. Vi skulle nog ha stängt den här matchen tidigare om vi bara hade varit mer effektiva i spelet med boll. Många som är bra i premiären, men vill ändå lyfta Filip Tapper som drar ett tungt lass idag med spel både på kanten och niometer, summerar Anders.

Hallstahammars SK HK – Enköpings HF 26-29 (15-12)

Målskyttar,

EHF: Gustav Odeheim 8, Filip Tapper 6, Joel Eneroth-Ädel 4, Anton Lindblom 3, Erik Widén 2, Mattias Johansson 2, Adam Skogäng 2, Fredrik Salovaara, John Lagö.

HSK: Daniel Hermansson 9, Anton Åhman 5, Alexander Rüden 5, Adam Romberg 4, David Ekström 3.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar