Premiärförlust för BHC!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC stod upp bra i premiären av Hockeytrean men föll mot IFK Österåker.

– Jag kan inte vara nöjd när vi förlorar, men jag är inte missnöjd heller, säger BHC-tränaren Micke Trång.

BHC fick en minst sagt olycklig start på matchen där gästernas Isak Toll trycker in en retur till 0-1 i snäv vinkel.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så är det en smula rörigt och påtagligt att det saknas matchtempo och tajming i hemmalaget. IFK kan föra spelet och är laget med mycket puck. BHC försvarar sig dock bra och kan allt eftersom jämna ut perioden. Hemmalaget har två chanser att kvittera i perioden i spel fem mot fyra, men 0-1 står sig.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var en helt okey första period, men påtagligt att vi inte är i matchtempo och saknar den där tajmingen som andra lag skaffat sig via träningsmatcher.

I mellanakten kommer BHC helt fel på det samtidigt som IFK spelar bra. Gästerna öser på och sätter ett elakt tryck på ett hemmalaget som inte alls hittar in i organisationen och spelet utan puck. Hemmamålvakten – Nicklas Skoglund gör ett par högoktaniga räddningar och håller BHC kvar i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Med 13,43 spelat av perioden åker BHC på en utvisning och det tar bara 12 sekunder sedan är det 0-2. Filip Andersson tar skott från blå och framför mål styr Oskar Tilder in pucken bakom Skoglund.

Foto: Kent Lundqvist

BHC skulle dock komma tillbaka i perioden och när man får chansen i slutet av perioden att spela fem mot fyra så dundrar Michael Carlsson på två kanoner och Robert Stenberg ett bra maskerat skott som gästernas målvakt – Boris Babak lämnar retur på och då håller sig Stefan ”Foppa” Forsberg framme och petar in reduceringen till 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

– Det blir mer påtagligt i den andra perioden då vi agerar ganska rörigt och hittar inte alls rätt i spelet, men tur att Skoglund är så bra som han är och att vi ändå kan trycka dit en reducering.

I samband med reduceringen så tar BHC bekantingen Jesper Sunebäck en utvisning för snack och inledningen av den tredje och sista perioden startar BHC bra och skapar ett par chanser att kvittera, men Babak räddar gästerna.

Foto: Kent Lundqvist

I svansen på den utvisningen så är det istället IFK som kan göra nästa mål. Ett passivt agerande i egen zon kom att kosta då Matej Ninaj får alldeles för mycket is att jobba med och han sprätter in 1-3.

Foto: Kent Lundqvist

BHC jagar sedan förnyad kontakt med ett hårt jobb men det där lilla sista som behövs var inte på plats denna kväll och istället kan IFK hålla undan och vinna premiären.

Foto: Kent Lundqvist

– Tycker att vi kommer ut här i den tredje perioden och ställer en ärlig fråga och killarna visar att dem vill vända på matchen. Det är ändå små marginaler som kom att fälla avgörandet och jag tycker faktiskt inte att vi är sämre än IFK. Det här gav många bra svar för fortsättningen som skall bli riktigt spännande, avslutar BHC-tränaren.

Bålsta HC – IFK Österåker 1-3 (0-1,1-1,0-1)

Skott: 25-58 (6-19,11-24,8-15)

Målen,
Period 1: 0-1 (01:20) Isak Toll.
Period 2: 0-2 (33:55) Oskar Tilde, 1-2 (39:20) Stefan Forsberg.
Period 3: 1-3 (43:21) Matej Ninaj.

PIM:  (2:6:2) –  (4:6:2)
Publik: 137

Spelarbetyg BHC:


Nicklas Skoglund


Stefan Forsberg


Robert Stenberg/Jerry Karlsson

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar