Premiärförbannelsen bruten!

Jonatan Åhlin två mål i premiären. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK vann över både premiärspöket i herrtrean och bortamatchen mot nykomlingen Uppsala-Kurd FK.

ESK som inte vunnit en premiär i div.3 fick så äntligen göra det borta mot Uppsala-Kurd FK, senast ESK vann en premiär var säsongen 2015 i div.4 borta mot Unik FK med 7-0.

– Det var skönt att få med sig tre poäng i premiären med tanke på förutsättningarna, medger tränare Martin Andersson.

Det var två brandskattade lag som drabbade samman på Lötens IP i Uppsala och det blev allt annat än skönfotboll.

– Det var kanske inte den mest underhållande match, det var mer en holmgång, instämmer Martin.

Det var dock ESK som spelade smartast och bäst i 90 minuter och det som var positivt var att laget spelade efter sina förutsättningar vilket gav utdelning. I den 20:e matchminuten slår Andreas Larsson en bra hörna med sin känsliga vänsterfot och den hittar fram till en fristående Jonatan Åhlin som blir lagets första målskytt när han nickar in 0-1.

Ganska omgående så kommer ett anfall som var ganska signifikativt för matchen då bollen studsar och far och det blir ett par ihop-slag innan bollen studsar fram till en fristående Åhlin som gör sitt och lagets andra mål i matchen vilket gav en 2-0 ledning i halvtid.

– Det var bra och viktiga mål för oss. Det var som sagt inget skönspel men grabbarna tar jobbet därute och vi leder rättvist, menar Martin.

Inledningen av den andra halvleken går nog inte till historien som någon av de bästa för ESK. Det i sin tur gav mer spel frö hemmalaget, som dock inte tar betalt och ESK kan ta sig ur den sekvensen med nollan intakt.  ESK lyfter sedan en smula i spelet och skapar också ett par riktigt heta chanser att definitivt stänga matchen.

– Ja vi har ett par chanser där vi rundar deras målvakt (William Gustavsson) men lyckas ändå inte göra mål? Vi håller dock undan bra och kan lämna matchen med 3 poäng och inga insläppta mål. Nu får vi ladda om i veckan och hoppas på att vi får tillbaka lite spelare, avslutar Martin.

Uppsala-Kurd FK – Enköpings SK 0-2 (0-2)

Målen: 0-1 (20) Jonatan Åhlin, 0-2 (25) Jonatan Åhlin.

Varningar ESK: Joakim Pettersson, Patrick Lundemo.

Publik: 126

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar