Premiär i Hockeytvåan.

Bålsta HC spelar ikväll premiär hemma i Hockeytvåan mot FOC Farsta.

Det är med ett nytt lag som BHC öppnar en ny säsong i Hockeytvåan med premiär hemma mot FOC Farsta. Förberedelserna har inte varit optimala, men man är på rätt väg.

Coach Linus Lennerup. Foto: Kent Lundqvist

– Absolut, visst är vi det, medger BHC-tränaren Linus Lennerup. Man kan alltid önska mer, men vi är i helt okey läge med tanke på förutsättningarna och nästan ett helt nytt lag. Defensivt har vi kommit längst och offensivt kan det bli bättre, framför allt i de avgörande lägena. Som lag betraktat får vi ha tålamod helt enkelt.

Vilka blir nyckelspelare denna säsong?

Rickard Mutze nyckelspelare. Foto: Kent Lundqvist

– Det är framförallt kollektivet, men det är några spelare såklart som får dra ett lite tyngre lass som våra målvakter Erik Ladhe och Rickard Mutze. Dennis Von Walden kan få sitt seniora genombrott denna säsong och sedan är ju Jonathan Backlund en som får bära tungt även han denna säsong, menar Linus.

Vilka blir favoriter i serien?

– Det får GT (Göta Traneberg) och Viggan (Viggbyholm) bära. De har bra lag och bra spelare i sina respektive trupper vilket de påvisade redan i första omgången, menar Linus.

Foto: Kent Lundqvist

Hur kommer det att gå för BHC i serien?

– Vi har egentligen inte satt upp mål på det sättet, men vi vill vinna alla matcher. Det får helt enkelt gå lite av säsongen innan vi kan säga något om vart vi skall och inte, menar BHC-tränaren.

Spelaren och ”åldermannen” i laget – Joakim Lundqvist är lite mer offensiv i sina tankar.

Joakim Lundqvist. Foto: Kent Lundqvist

– Vi är ödmjuka inför uppgiften såklart, men alla vill till Alltvåan. Det är såklart att det är något som kan bli tufft att uppnå, men vi vill dit och siktar på det så får vi se hur långt det räcker med det här nya laget.

Vad säger du om årets trupp?

– Jättekul att det är unga spelare från de egna leden och det ser ganska bra ut. Ju längre vi får sela ihop ju bättre blir det, inte konstigare än så. Men jättebra och kul med så många från Bålsta och det är ju bra på sikt att kunna vara självförsörjande, avslutar Lundqvist.

Vad ledarna och tränarna vet om premiärmotståndet är glasklart.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja vi har benkoll på dem. Var och tittade på premiären i fredags och filmade Farsta, så vi har bra koll på dem, berättar Linus som får medhåll av assisterande Fredrik Stenberg – Vi möte dem dessutom i kvalspelet förra säsongen så vi vet vad som väntar ikväll.

Sagt om motståndet:

FOC Farsta är nykomlingar i div.2 och har redan spelat en omgång där man föll med 1-4 hemma mot Wings. Har förstärkt truppen med bla. Tobias Andersson med 231 div.1 matcher i bagaget.

Matchfakta:
BHC vs FOC Farsta, Hockeytvåan, Omg.2.
19:30 i Bålsta Ishall.

Övriga matcher & resultat >>>

Lämna ett svar