Premiär i Hockeytvåan för BHC!

BHC anno 2017/18. Foto: Kent Lundqvist

Efter en lång försäsong spelar Bålsta HC Ikväll premiär i Hockeytvåan och man ställs borta mot Järfälla HC.

Ett relativt nytt lag med en ny tränare siktar BHC på en plats i Alltvåan och ikväll börjar laget tävla om poäng då man spelar premiär i Hockeytvåan.

Hur har försäsongen varit?

– Den har flutit på bra med mycket folk på träningarna och en hel del träningsmatcher. Som väntat har det dykt upp en del ”fria” spelare från andra föreningar i slutet som har varit med och tränat varav en del har tagit en plats, berättar tränare Lars Billing.

Vad tror du om kommande säsong, hur kommer ni att klara er?

– Som jag sagt tidigare så är själva grundidén med spelet att vinna så med risk för att låta tråkig och klyschig så tar vi en match i taget. Förstahandsmålet är förstås alltvåan och väl där att nå så långt som möjligt med detta unga lag.

Hur ser truppen ut i år, spelare in & ut samt antalet spelare i truppen.

– 24 utespelare och tre målvakter. Känns bra att kunna mönstra ett lag där ungefär hälften har Bålsta som moderklubb eller har spelat här i många år. Extra kul att ett antal juniorer tar plats från föreningen vilket visar att den utbildning de fått här de senaste åren burit frukt. Det är väl lite av en generationsväxling på gång i a-laget så jag tror vi kommer ha den lägsta snittåldern i tvåan, vilken jag är både stolt och glad över då allt för många unga spelare inte slår sig in i seniorhockey utan slutar efter J20, då många coacher enligt mig är lite för fega att ta in unga spelare som fortfarande behöver utbildning, avslutar Lars.

Truppen 2017/18:
Erik Ladhe, Gustaf Åhrström, Mattias Fridlund (ny från Göta/Traneberg)
Henrik Ahlén, Isac Sundqvist, Johan Lager, David Rosen, Dennis Von Walden, Johan Hellgren, Oscar Renefalk, Jerry Karlsson, Robert Olofsson, Joakim Lundqvist, Adrian Sjöqvist.

Nya: Viktor Brokvist (Järfälla), Jonathan Halvarsson (Viggbyholm), Adam Levoy (Canada), Victor Thim (Vallentuna), Mikael Sigrén (Viggbyholm), Philip Rodhe Magni (Viggbyholm), Sebastian Crystal (Finska Ligan), Johan Andersson (Järfälla), Gordy Bonnel (USA), Alexander Tyreskog (Järfälla), Marcus Haglund (Vallentuna), Niklas Östlund (Järfälla).

Annons

Järfälla HC – Bålsta HC 19:10 i Järfälla ishall.


Övriga premiärmatcher i Hockeytvåan >>>

Lämna ett svar