Premiär i damtvåan!

Foto: Kent Lundqvist

Nybygget – Fanna BK går idag igång med sitt tävlingsspelande i damernas div.2 och det mot tuffast möjliga motstånd.

Seriefavoriten i första omgången blir något att bita i för FBK som trots det ser fram emot premiären.

– Ja det kommer bli tufft mot ett fysiskt och bra spelande lag. För oss gäller det att orka och våga stå upp denna kamp, menar tränare Lennart ”Ramen” Ramstedt.

Att det är just favoriten FC Djursholm som står för motståndet ger FBK chansen att praktisera det mer taktiska spelet.

– Ja det skall bli spännande att direkt få prova och mäta oss genom att spela mer taktiskt. Det är såklart en utmaning att göra det med så här ungt lag, men vi skall ge det en ärlig chans, menar ”Ramen”

Kan du precisera hur ni kommer att spela?

– Ingen hemlighet att vi kommer att spela defensivt och försöka hålla ihop laget och dessutom att nyttja vår duktige målvakt Sofie Fredriksson i en mer spelande roll där hon är riktigt bra. Att värdera när vi skall stöta och gå för det i spelet med boll kommer vara helt avgörande för utgången av den här premiären, men vi skal försöka snyta till oss en poäng, avslutar ”Ramen”

Matchfakta:
Fanna BK vs FC Djursholm, Dam div.2 första omgången.
13:00 på Fanna IP.

Nyheter i truppen:
Samtliga spelare är tillgängliga.

Sagt om motståndet:
Ett lag som av många tippas som seriesegrare. Laget har laddat upp med ett träningsläger i Spanien och menar allvar med säsongen. Laget har dessutom förstärkts med bla. backen Emelie Johansson från AIK och den lovande målvakten med landslagsmeriter (F99) – Lovisa Camél från Djurgården.

Damer div.2 >>>

 

Lämna ett svar