Premiär för nykomlingen HC Liljan!

HC Liljan anno 2017/18. Foto: Kent Lundqvist

Idag går HC Liljan in i en ny tävlingssäsong, men denna gång som nykomlingar i hockeytrean.

HC liljan går in i en ny säsong som nykomlingar men laget sakna dock inte rutin och laget har tränar och spelat bra på försäsongen.

– Försäsongen började väldigt bra med bra fart på träningarna och sjukt bra närvaro, 26 utespelare och 3 målvakter på första isträningen, aldrig varit med om, alla kände då en hård konkurrens om platserna vilket höjde kvaliteten, vi har kört hårt senaste veckorna med bra och många isträningar och fyra matcher där vi mött väldigt bra motstånd med bla. 2 matcher mot div,2 motstånd, berättar Pelle Olsofsson som fortsätter:

– Men under dessa två veckor har vi dessvärre fått skador på nyckelspelare som Putte Cederlöv och Adde Näslund samt mycket folk bortresta och sjuka, så hade kanske önskat att vi hade hunnit spela ihop oss i femmorna och att alla vet sin uppgift på match vilket var väldigt tydligt i matchen mot Bålsta HC (div.2) där vi inte vet var vi ska vara på banan riktigt och många mål kommer till i kommunikationsmissar, men vi har haft 1 vecka på oss att prata ihop oss.

Vad tror du om era chanser i div.3?

– Jag tror vi har goda chanser att göra en bra säsong i 3an och om vi jobbar på som lag och gör det vi ska tillsammans så kommer vi växa in i det under säsongen.

Det har hänt en del sedan förra säsongen med truppen?

– Truppen ser bra ut om ”som sagt” alla får vara hela, bra konkurrens är bra för allt, tyvärr så har både Joakim Lhådö och Edvin Lundell valt att inte spela, vilket var synd då deras kvaliteter hade behövts. Så vi är nu 3 målvakter och 24 utespelare då Robin Jernberg gjort comeback och att vi fått in Dennis Eriksson från Wings j- 20.

Nyckelspelare denna säsong?

– Tror nyckelspelare för oss denna säsong blir Putte Cederlöv, Pontus Lindström, Andreas Näslund, kapten Johan Hedengren och Sebastian Andersson som jag tror kommer få ta ett stort ansvar både på och utanför isen för att sända signaler till gruppen vad som förväntas varje match, träning denna säsong

Vad vet du om dagens premiärmotstånd?

– Vi ser verkligen fram emot seriepremiären på hemmaplan mot Östervåla idag kl. 16.40, om motståndet vet jag bara att de har som målsättning att gå upp i 2an och den målsättningen sätter man ju inte om man inte är bra förberedda och rustade, men vi ska ge dem en riktig holmgång, avslutar Pelle.

HC Liljan – Östervåla IF 16:40 i Bahcohallen


Övriga matcher och serien >>>

Lämna ett svar