Premiär för nykomlingen Fanna BK!

FBK förstärker med Allsvensk rutin. Foto: Kent Lundqvist

Ikväll är det så äntligen dags för nykomlingen i Herrtvåan – Fanna BK att spela premiär borta mot GUSK.

– Det är ett stabilt div.2 lag vi möter och en riktig värdemätare direkt, säger FBK-tränaren Kent Nyman.

FBK har haft en minst sagt rörig försäsong, men spelarna själva har ett bra självförtroende inför kommande säsong.

– Det känns bra och det har trots allt löst sig bra och vi har ett bra lag. Själv känner jag mig starkare än förra säsongen och jag tror det här kan bära långt både för mig och laget, säger nyckelspelaren Leonardo Sciensa.

Vad det gäller spelet med och utan boll så är det ovisst vart man står, men det finns ett hjärta i laget och en känsla som är mycket positiv inför säsongen.

– Det är en tuff uppgift och vi vet inget om vart vi står mot de andra lagen. För oss så är det ett bra upplägg med två omgångar och sedan ett uppehåll där vi kan jobba vidare med ett mer konkret svar på vart vi är och hur vi skall jobba vidare, menar Nyman.

I spelet så är det inte mycket som är nytt då den nya tränarduon med Nyman och Marcello Gallo fortsatt på inslagen linje.

– Vi vill äga mycket boll och spela högt med press utan boll. Vi får såklart anpassa oss efter motståndet och vetskapen av att det är en ny och högre nivå påverkar oss också såklart.

Sen förstärkning med Allsvensk rutin!

Dioh Williams klar för FBK. Foto: Kent Lundqvist

Truppen är intakt och här i slutskedet har FBK fått in ett mycket intressant och spännande nyförvärv i Dioh Williams med Allsvensk rutin. Har bland annat spelat i BK Häcken och Gefle, men kommer närmast från spel på Maldiverna.

– En mycket kompetent spelare och målspruta. Vi tror han kommer tillföra en hel del i spelet, men framför allt i målskyttet, säger FBK-tränaren avslutningsvis.

Läs också ”En match i taget” >>>

Gamla Upsala SK
S2019: 4:a i division 2 norra Svealand
Tränare: Oscar Zettergren

Truppen
Har bland andra tappat två duktiga avslutare i Jens Hägg och Mikael Mellberg, men har fyllt på med Täbys Simon Sultan och några spelare från Sirius akademi.

Målsättning
Har inte satt upp någon placeringsmässig målsättning.

Matchstart: GUSK vs FBK 19:15 på Gamlis IP.

Lämna ett svar