Powerplay fällde ESK!

Foto: Kent Lundqvist

Ineffektivt ESK Hockey förlorade hemma mot Segeltorps IF där Powerplay fällde avgörandet.

– Vi kom helt fel på det i den första perioden och det kom tyvärr att kosta oss matchen. Vi förberedde oss som tidigare och kanske skulle vi ha tänkt annorlunda denna gång för att hålla alla på tå? Det startade dock bra under den första minuten, men sedan så blev vi alldeles för bekväma i samband med utvisningen som vi får med oss, konstaterar ESK-tränaren Tobias Holm Karlberg.

”Som sagt” Redan efter 24 sekunder spelat av matchen så drar gästernas på sig en utvisning. Det skapas egentligen bara en het chans och då är det Daniel Andersson som svarar för en farlig styrning som gästernas målvakt – Ludvig Christoffersson räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna äter sig in i matchen efter den utvisningen och har sin första heta chans med spelat då Adam Lindgren är friställd framför mål, men hemma-keepern Simon S:t Cyr räddar. Kort därefter är det nära igen då Robert Berglund-Sterling prickar stolpen.

Foto: Kent Lundqvist

ESK är illa ute i detta skede av matchen och drar också på sig en utvisning med 8,08 spelat och då tar SIF ledningen med 1-0 efter att Muhammed Kücukyildiz petat in en retur.

Foto: Kent Lundqvist

Med 11,52 får ESK chansen att kvittera den ledningen när gästerna drar på sig en ny utvisning. En het chans skapas då Niklas Rigelius hittar Hampus Wallin i slottet, men Christoffersson räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Innan perioden är slut så skulle även SIF få en ny chans i spel fem mot fyra och då kostar det – igen för hemmalaget. Johannes Yucel får trampa in i offensiv zon och enkelt ta sig runt ESK försvarare och servera Sören Dietz Larsen pucken och han rakar in 0-2 vilket rundar av en mycket svag period för ESK.

Foto: Kent Lundqvist

– Mycket svag period av oss och förvånansvärt dåligt i boxplay som varit så starkt tidigare, konstaterar ESK-tränaren Christian Nordenberg.

ESK som under en tid varit ruggigt starka i mellanakten kvitterar ut att så fortsatt är fallet då man kommer ut och tar tag i spelet omgående med att reducera till 1-2 genom Hampus Wallin.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående är det nära igen då Zebastian Bodini Schmitt friställer Andreas Fredriksson, men Christoffersson räddar. ESK fortsätter att spela bra och har en ny jättechans att kvittera med 9,15 spelat då Andersson hittar Kevin Lidström i slottet, men Christoffersson räddar igen.

Foto: Kent Lundqvist

Trycket skulle rendera i en tredje chans för hemmalaget i spel fem mot fyra. Visst det skaps ett visst tryck, men det är ändå uddlöst och inget mål denna gång heller. Hemmalaget skulle dock få en ny chans med dryga fyra minuter kvar att spela av perioden, men det är fortsatt omständligt och en hel hög med svaga beslut i spelet med puck av hemmalaget i den spelformen gör att SIF kommer undan även denna gång.

Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet av perioden så drar hemmalaget på sig en utvisning och då i spelet fyra mot fem så skapar ESK en jättechans att kvittera. Det är Rigelius som svarar för en puckstöld och hittar en friställd Adam Lidström, men Christoffersson räddar och det är fortsatt ledning för SIF när lagen går till periodvila.

Foto: Kent Lundqvist

– En mycket bättre period av oss där vi tar över händelserna i matchen och är laget som skapar chanserna och håller i taktpinnen, menar Nordenberg.

I inledningen av den tredje perioden klarar ESK ut den utvisningen man fick med sig och sedan skapar man två jättechanser att kvittera. Andersson har ett friläge men avslutet går över och omgående så har Bodini Schmitt en puck i ribbkrysset och Andersson friställer Ludvig Wallin som skjuter utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga halva den tredje perioden spelad så drar ESK på sig en utvisning. Återigen så är det ESK som skapar en het chans där Rigelius och Adam Lidström presterar, men Christoffersson räddar – igen. Istället så är det SIF som gör 1-3 med sitt tredje mål i spel fem mot fyra på fyra försök genom Alexander Tärnström som styr in pucken i mål.

Foto: Kent Lundqvist

ESK tar en timeout med 4,25 kvar att spela och väljer spel sex mot fem. Hemmalaget parkerar i offensiv zon, men bra spel räcker inte för att vinna matcher då det handlar om att göra mål och det gör inte ESK som får inkassera en förlust.

Foto: Kent Lundqvist

– Surt att inte ta poäng såklart och det som kostar är att vi inte sätter våra chanser som egentligen borde varit fler sett till hur stort puckinnehav vi har i matchen. En eloge till gästerna som kommer hit och gör en riktigt bra bortamatch. Vi får jobba vidare och det är många poäng kvar att spela om i en riktigt tight serie, avslutar Nordenberg.

Enköpings SK – Segeltorps IF 1-3 (0-2,1-0,0-1)

Skott: 39-34 (8-12,16-10,15-12)

Målen,
Period 1: 0-1 (09:19) Muhammed Kücukyildiz, 0-2 (19:40) Sören Dietz Larsen.
Period 2: 1-2 (23:45) Hampus Wallin.
Period 3: 1-3 (51:42) Alexander Tärnström.

PIM: 8 (4:2:2) – 8 (4:4:2)
Publik: 244

Spelarbetyg ESK:


Ludvig Wallin


Alexander Starck


Andreas Fredriksson/Adam Lidström

Tabell & resultat ATG Hockeyettan >>>

Lämna ett svar