Positivt trendbrott för ESK mot Vaksala.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK var hypereffektiva i första halvlek bort mot Vaksala SK och avgjorde mer eller mindre kampen före halvtid. Hemmalaget fick ge sig via 2-4 (0-4) efter bland annat två mål från inhopparen Chester Castellow.

– Det är en känsla av lättnad att vi kan vinna. Vi har haft det svårt mot Vaksala tidigare och före avspark hade jag varit nöjd med en poäng, säger tränaren Martin Andersson.

Förra säsongen gäckades ESK av Vaksala och tog bara en poäng i dubbelmötet , 0-0 på Enavallen och förlust på Årsta IP. Bortaförlusten på hösten blev ödesdiger för ESK som där tappade i toppen mot blivande seriesegrarna Täby FK.

-Då var Vaksala mycket kompakta och gav oss inga ytor. Så var det inte nu och deras uppträdande i defensiv tredjedel var lite överraskande och generöst, säger Andersson.

Redan i första matchminuten hade Jonathan Böckert ett bra läge på 1-0 men fick inte till avslutet. Det fick heller inte Vaksala i nionde minuten då det uppstod kaos framför ESK-buren efter en hörna. I stället revanscherade sig Böckert genom att elegant placera in ledningsmålet i anfallet därpå.

Det blev upptakten på ett klart spelövertag för ESK och i 26:e minuten var Jonatan Ålin nära att trycka in 2-0. Anfallaren tvingades utgå på grund av skada(knä) lite senare och ersattes av amerikanen Chester Castellow. Han hade bara varit inne på någon minut då han satte tvåan och i 43:e minuten sköt samme man 3-0 efter fin framspelning av Martin Lönneberg.

-Lyckat inhopp. Han hade ju dessutom ett läge på hattrick minuten senare, säger ESK-tränaren.

4-0 skulle dock komma på tilläggstid genom Patrik Lundemo som flyttades upp i anfallet i samband med att Jonatan Ålin bröt matchen. Martin Andersson var av förklarliga skäl nöjd med första halvlek.

– Vi gör fyra mål med bud på mer och visar prov på effektivitet. Det var såklart mycket skönt inför fortsättningen.

Jonatan Böckert prickade stolpen direkt i andra halvlek och under första hälften av slutronden behöll ESK greppet om händelserna på Årsta IP. Patrik Lundemo hade en kraftfull nick efter hörna rätt på målvakten och Tristan Korras överlistade sånär hemmakeepern Joacim Larsson. Sedan valde ESK att göra fyra byten inom en tiominutersperiod. Kvartetten Joakim Pettersson, Martin Lönneberg, Andreas Larsson och Tristan Korras klev av och lämnade plats för Calle Söderberg, Erik Kvernplassen, Willy Wickman och Jesper Synnerlöv.

-Bytena var på grund av att de startspelarna riskerade avstängning mot Franke i och med ett gult kort i den här matchen.

ESK tappade lite av rytmen och Vaksala kunde reducera på nick i 71:a minuten. Lite senare var det bud på 2-4 men avslutet högt över i bra läge. Anförda av lagkaptenen Alexander Persson-Njie tog dock serieledarna tillbaka kommandot och slutskedet av kampen blev aldrig dramatisk. Vaksala fastställde sedan slutresultat minuten före full tid. Alldeles för sent mål, sett med hemmaögon.

-Det blir ju svårt för killarna i och med alla byten. Vi tappar flytet och får lite problem i organisationen. Tycker det ändå var ganska lugnt på slutet och jag vill plussa Adrian Alan på det centrala mittfältet. Jobbar och sliter hela matchen, säger Andersson.

Samtidigt kryssade Franke mot Syrianska Kerburan (4-4) och inför seriefinalen på torsdag har ESK ett försprång på tre poäng mot tabelltvåan. Vinst på Enavallen och ESK har kopplat greppet inför andra halvan av seriespelet.

Vaksala SK – Enköpings SK 2-4 (0-4)

Mål, ESK: Chester Castellaw 2, Jonathan Böckert, Patrik Lundemo.

Spelarbetyg, ESK:


Adrian Alan


Alexander Persson-Njie


Jonathan Böckert

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar