Poängstark amerikan förstärker Enköping

Bild: Håkan Hagman

Hockey: Amerikanen Bailey Congers övergång från Kansas City Mavericks till Enköpings SK är nu klar.

— Jag är här för att göra mål! förklarar han tvärsäkert sin roll i laget.

Bailey Conger utgör ett mycket intressant nyförvärv i Enköpings trupp till stundande säsong i Hockeyettan. Under måndagen blev övergången och alla arbetstillstånd klara och amerikanen är nu spelklar för grönsvart.

25-åringen, som kan spela både center och ytterforward, har fina meriter från bra ligor borta i USA. Efter att ha tränat med ESK i lite mer än en vecka så har han imponerat, framförallt i sin teknik och finurlighet med klubban.

— Jag sökte en ny erfarenhet inom hockeyn och då passade Enköping perfekt. En mindre stad men ändå nära Stockholm passar mig perfekt och jag är väldigt förväntansfull inför säsongen, säger Bailey.

Hans senaste klubb, Kansas City Mavericks, är ett farmarlag till NHL-laget Seattle Kraken tillsammans med AHL-laget Coachella Valley Firebirds. Ligan där Mavericks spelar heter ECHL och kan nivåmässigt jämföras ungefär med svenska Hockeyallsvenskan.

Som kuriosa kan nämnas att en hel del för svensk del kända namn har figurerat i den här ligan och av kommande säsongs SHL-målvakter hittar vi exempelvis Matt Tomkins (Färjestad), Joe Cannata (Oskarshamn), Marcus Högberg (Linköping) och Kasimir Kaskisuo (Leksand) som alla har ett förflutet i ECHL-ligan.

Bailey Conger noterades för 26 poäng på 52 matcher i den här ligan ifjol, vilket viskar om hans kapacitet.

—  Mitt första intryck är väldigt bra, alla har varit supervälkomnande till mig och jag ser massor av möjligheter här. Jag ser fram mot att få spela första matchen för laget, menar Bailey, som gör debuten redan i onsdagskvällens hemmamatch mot Surahammar.

På frågan vad vi kan förvänta sig att han ska bidra med så kommer svaret snabbt och tvärsäkert:

— Jag är här för att göra mål! Jag är en offensiv spelare som ska producera.

Bailey bor i en lägenhet tillsammans med sin hund.  Bara ett stenkast bort,  Skolparken, var det var Trädgårdsdagen i lördags, ett stort evenemang med massor av besökare.

— Jag kommer själv från en mindre stad hemma i USA och det blir inga problem för mig att bo i en mindre stad som Enköping. Men det var en aning överraskande med allt folk vi såg under hundpromenaden i lördags.

Redan till Enköpings hemmamatch mot Surahammar nu på onsdag 7/9 gör alltså Conger debut för sin nya klubb. ESK har valt att ha fri entré till alla sina försäsongsmatcher så det är ett ypperligt tillfälle att stifta bekantskap med Bailey Conger.

Bailey Conger på Eliteprospects >>

Lämna ett svar