Poängkungen förlänger!

Daniel Andersson & Jesper Bärgård nöjda med lösningen. Foto: Kent Lundqvist

Hockey: ESK Hockey har gjort klart Daniel Andersson som tillsammans med lagkapten Jesper Bärgård är nöjda med klubbens ambitioner.

– Vi är mycket glada och nöjda med att Daniel förlänger med oss och att vi nu inte har mycket kvar gällande lagbygget inför kommande säsong, säger klubbchefen Alexander Edstein.

Daniel Andersson som gjorde 38 poäng för sitt ESK förra säsongen har nu skrivit på för 2 år och han ser fram emot ett par spännande säsonger.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var egentligen ett lätt val då vi i ESK är på rätt väg med det mesta och jag vill absolut vara med på den här spännande resan.

För Andersson som gör sin 6:e säsong i ESK-tröjan finns det trots en mycket bra säsong en del att höja vad det gäller sitt eget spel inför kommande säsong.

– Det gick helt okey och jag gjorde en del poäng, men jag tycker själv att jag kan bli bättre. Det handlar om att fortsätta att jobba med den sista delen av offensiven där jag kan bli ännu rakare och ta mer avslut.

Säsongen som gick var stabil i grundserien, men det sviktade en del i Allettan där effektiviteten var en stor bidragande faktor till att det inte blev något fortsatt slutspel. Lagkapten Jesper Bärgård, som har ett år kvar på sitt kontrakt, var dock nöjd med säsongen även om även han ser förbättringspotentialen i det offensiva spelet.

Foto: Kent Lundqvist

– Grundserien var näst intill prickfri och vi gör det jäkligt bra. I Allettan så fortsätter vi att göra bra matcher, men är inte tillräckligt effektiva. Se bara på matchen mot Boden där vi kör över dem i första och gör sedan ett par misstag som kostar oss matchen. Det är de detaljerna som vi behöver jobba med och då kommer det här att se mycket bra ut.

Båda spelarna är mycket nöjda med den nya tränarlösning och ser fram emot en spännande säsong.

– Det här känns mycket bra och jag tror absolut att vi kommer att ta nästa steg och med ett par nyförvärv som spetsar till truppen så kommer vi vara ännu bättre än förra säsongen som trupp, säger Daniel.

– Det känns som att vi och klubben tar ytterligare ett steg med den här organisationen. Det känns rätt och ser man till de andra toppklubbarna på den här nivån så gör alla som det vi gör nu, avslutar Bärgård.

Lämna ett svar