Poängjakt på Korsängen!

Cheyenne Spade klar för spel. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK har fått en skrynklig inledning i div.1 med två raka förluster, kommer första segern idag?

Idag spelar ESK hemma mot Gefle IF FF i Damettan och frågan är om laget kan ta sina fösta poäng?

– Vi ser fram emot en tuff och bra match mot Gefle, säger tränare Lovisa Delby.

Hur har veckans förberedelser varit?

– Vi har haft en bra vecka med träningar måndag och torsdag. I onsdags träffades spelarna utan oss ledare för att umgås och göra annat tillsammans, vilket var lyckat och gav mycket energi. Kul 😊.

Vad har ni betonat i veckan inför mötet med Gefle?

– I träning har vi lagt lite större fokus på det lite större spelet, och kunnat arbeta med lagdelarna separat i antingen försvar eller anfall. Färre färdighetsövningar och mer övningar i det lite större spelet, allt för att kunna prata om spelarens specifika roll.

Vad tror du om era chanser hemma mot Gefle och varför?

– Idag behöver vi vara samlade i vårt försvarsspel, och inte lämna något åt ett senare skede. Då kommer det vara för sent. I vårt anfallsspel vill jag se ytterligare hårt arbete för spelare utan boll och att ta avslut när chans kommer, avslutar Lovisa.

 

Gästernas tränare Niklas Spångberg tror på en jämnmatch och hoppas på seger.

– Jag tror matchinledningen kommer att bli ett ställningskrig, men att det blir ett mer öppet spel i andra halvlek. Vi vet att vi är ett konditionsstarkt lag så vi kommer att vara påkopplade och köra för fullt redan från start och åker ner till Enköping för att vinna matchen.

Matchfakta:
Enköpings SK vs Gefle IF FF, Dam div.1, 3:e omgången.
15:00 på Korsängen.

Nyheter i truppen:
Kajsa Hall är mycket tveksam till spel pga. sjukdom, kommer eventuellt kunna hoppa in några minuter. Annars är det bra med spelare till match. Cheyenne Spade nu klar för spel med oss denna säsong, hon kommer kunna delta i helgens match vilket känns roligt förstås.

Sagt om motståndet:
Är obesegrade efter två omgångar och senast vann laget sin hemmapremiär övertygande med 4-1 över Bälinge IF, två mål av Ida Pettersson – pass upp!

Lämna ett svar