Poängdrottningen i Damtvåan!

Louise Andersson. Foto: Kent Lundqvist

Det är tre gånger Andersson i poängtoppen av Damtvåan och poängdrottningen är EIBK spelaren Louise Andersson med 36 poäng (12+24).

– Ja det har gått väldigt bra poängmässigt den här säsongen än så länge och det är jag nöjd över, medger Louise.

3,6p i snitt per tävlingsmatch i Damtvåan håller en hög nivå, varför går det så bra för dig med poängskörden denna säsong?

– Jag ser inte mig själv riktigt som en poänggörare utan mer hela våran femma med Julia Brundell, Ida Nyholm, Elin Wizen och Madeleine Gelin. tycker vi har spelat ihop oss riktigt bra under alla träningar sen start. Vi har nog haft 90 % närvaro alla totalt så vi har nästan spelat ihop oss varje träning och fått testa mycket frislag och varianter osv… Vi har nästan 90% anfall i matcher och då måste vi alla göra mycket poäng. Totalt har våran femma gjort 54 mål av 65 så det ska vi vara nöjda med! Även vårat Powerplay har fungerat bra då vi även gjort mycket poäng.

Vad är det som gör dig så bra och att du just nu leder seriens poängliga?

– Vanligaste är ju att jag försöker leta avgörande passen på antingen Julia Brundell eller Ida Nyholm, båda dem jobbar bra framför mål, speciellt Julia som vi vill ha framför hela tiden och Ida springer över hela banan, skrattar Louise som fortsätter:

– Men att de har blivit så mycket poäng är absolut för att vi hittar varandra så bra och att kedjan har satt bollarna när vi har läget, vi missar även väldigt mycket men så är det alltid! Skulle vara kul att fortsätta såhär och ligga i toppen men att vinna alla matcher som kommer är viktigast, avslutar Louise.

Poängtoppen Damtvåan:
1: Louise Andersson Enköpings IBK 36p (12-24)
2: Ida Andersson-Weidenberg 27p Björklinge BK (18+9)
3: Pernilla Andersson Wåhla IBK 24p (13+11)

Lämna ett svar