Poäng med mersmak!

Foto: Kent Lundqvist

Damtvåan: ESK svarade för en kanonmatch hemma mot topplaget Östervåla IF.

 

ESK hade, förde och gjorde hemmamatchen mot tabelltrea ÖIF på Korsängen. Det var hemmalaget som höll i taktpinnen i 85 minuter, men det räckte ”bara” till en poäng.

Foto: Kent Lundqvist

ESK stämplar in perfekt med ett aggressivt spel över hela banan och ger inte gästerna någon arbetsro över huvud taget. Det skulle också ge resultat i två heta omställningar omgående. Först är det Stina Roswall som har chansen och ganska omgående så är det Ida Ackelman som har chansen, men gästernas målvakt Julia Larsson räddar och i andra läget så går avslutet över.

Foto: Kent Lundqvist

ESK skulle dock få betalt med dryga kvarten spelad. Ackelman jobbar hårt och svarar för en bollstöld i offensiv box och kan rulla in 1-0 i öppet mål efter att gästernas defensiv gått bort sig helt och hålet.

Foto: Kent Lundqvist

ESK skapar sedan en hög med nästanchanser efter mycket bra spel. Med 24 minuter spelat så har Roswall en jättechans att utöka ledningen, men avslutet går över.

Foto: Kent Lundqvist

Med 10 minuter kvar att spela av den första halvleken kommer hemmalagets enda svacka i matchen. Den pågår i fem minuter och det kostar tyvärr både kvittering till 1-1 på en straff inslagen av Madelene Lindström och ledning med 2-1 efter en omställning och en klassisk tåfjutt av Johanna Hasbo.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var en olycklig sekvens i matchen, konstaterar ESK-tränaren Mattias Hemlin som annars var mycket nöjd med övriga 40 minuter.

I den andra halvleken är det nästan oavkortat ESK som plågar gästerna med ett varierat och bra spel. Det skapas också bra chanser att kvittera, men bolen går i målramen eller räddas och det ser ut att kosta hemmalaget poäng.

Foto: Kent Lundqvist

Inbytte Klara Friberg gör det magnifikt på sin högerkant och river stora sår i ÖIF defensiven. Det skulle också var ett annat lyckat byte som till slut ger ESK poäng i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Med sju minuter kvar att spela så är det inbytte Josefin Sundström som snyggt spelar tillbaka en andraboll in i boxen och där håller sig Roswall påpassligt framme och kvitterar till 2-2.

ESK jagar sedan ett avgörande, men ÖIF kommer undan med hjärtat i halsgropen där ESK får nöja sig med poängen, men var absolut värda mer!

Foto: Kent Lundqvist

– Jag är såklart nöjd med poängen med tanke på hur det utvecklade sig. Visst vi spelar bra och skapade tillräckligt med chanser för att vinna, men som sagt vi gör en kanonmatch och skall nog ändå vara nöjda med poäng mot ett bra och enkelt spelande ÖIF som trots allt är tabelltrea, avslutar Hemlin.

Enköpings SK – Östervåla IF 2-2 (1-2)

Målen, 1-0 (16) Ida Ackelman, 1-1 (36) Madelene Lindström, 1-2 (38) Johanna Hasbo, 2-2 (83) Stina Roswall.

Spelarbetyg ESK:


Lina Rosengren


Stina Roswall


Rebecka Hemlin/Ida Ackelman

Publik:55


Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar