Plumparnas plump på Trögdsvallen!

Foto: Kent Lundqvist

Södra Trögds IK var överlägsna sina motståndare Börje SK hemma på Trögdsvallen men gick i fällan och förlorade.

– Ja, dem spelade smart och vi gick i fällan, suckar Patrik Törnevik som för dagen var matchcoach.

Det var rakt igenom STIK som förde hemmamatchen mot BSK som pressades tillbaka det grövsta under den första halvtimmen där hemmalaget kom i våg efter våg av anfall. Redan i den 3:e matchminuten kommer den första jättechansen då Sebastian Pettersson slår en bra högerhörna som Joachim Gustafson kommer först på, men nicken räddas på mållinjen av en back.

Det skulle tillslut komma en utdelning på det massiva trycket. I den 14:e minuten så jobbar hemmalagets bäste spelare – Simon Tapper fram bollen förtjänstfullt till William Jernberg som på uppstuds får på ett lobbskott i mål till 1-0.

STIK trycker sedan på för mer mot BSK som inte haft ett organiserat anfall fram till den 25:e minuten då dem lyckas ta sig fram på högerkanten i en omställning och får in bollen i boxen där en debuterande Albin Luthman fr se sig överspelad och det är smått ologiskt 1-1.

Den sista delen av första halvlek är det en kanonad av situationer och heta chanser för hemmalaget som missar två frilägen och har en boll i stolpen vilket  ger 1-1 efter 45 spelade minuter.

– Ja det kändes märkligt, vi borde nog ha punkterat matchen, menar Patrik.

Hemmalaget får en drömstart på den anda halvleken då Gustafson tar sig fram på högerkanten och slår ett bra inspel som en olycklig back trycker in i eget mål.

Efter det så kommer en ny kanonad av chanser och matchbilden talar för en stor och betryggande seger för STIK. Då händer det igen. Ur ingenting så kommer en billig kvittering till 2-2 och sedan händer det som inte fick hände, BSK gör även 2-3 på ett av få organiserade anfall. När sedan Luthman misslyckas med en inspark som hamnar rakt i gapet på en motståndare så tvingas hemmadefensiven riva spelaren och det blir en straff som betyder 2-4 och game over.

– Ja det här var inte bra alls. Vi tappar ledningen två gånger och har så många chanser att avgöra och stänga matchen. Vi är inte tillräckligt skärpta i det sista momentet och det kostar oss matchen, konstaterar Patrik efter slutsignalen.

Södra Trögds IK – Börje SK 2-4 (1-1)

Målskyttar STIK: 1-0 (14) William Jernberg, Självmål

Övriga resultat & tabell >>>

 

 

Lämna ett svar