Plätt-lätt seger för FBK!

Foto: Kent Lundqvist

Tabellettan Fanna BK hade inga problem att vinna borta mot Vaksala SK i Herrtreans 16:e omgång.

Det blev en trevande start på matchen för FBK som får se hemmalaget ta ledningen med dryga kvarten. Det är Jacob Angedal som får på en pärla från distans som ger 1-0 till VSK. FBK skulle vakna till efter det målet och kan också en smula turligt kvittera ganska omgående där en hemmaspelare styr in ett inlägg i eget mål till 1-1.

Spelet fortsätter dock att hacka för FBK där man slår en hel del felpass och spelar omständligt centralt. Med dryga halvtimmen spelad så är det dock nära ledning för gästerna då Bruna Dal Monte får iväg en ”Häxpipa” som träffar överliggaren och ut igen. Kort därefter så lyckas ändå FBK ta ledningen i matchen med 2-1 efter mål av Michael Honorato vilket även står sig in i halvtidsvilan.

Den goda avslutningen av den första halvleken tar FBK med sig in i andra halvlek och då kör man över hemmalaget. Med 8 minuter spelat så öppnar Leonardo Scienza målexplosionen med att göra 1-3 och sedan rullar det bara på och Haris Bajramovic gör fyra mål och backresen Jesse Sing ett mål vilket ger en klar och rättvis 8-1 seger för FBK.

– Ingen match är plätt-lätt till en början, det är vad vi gör det till. Vi ligger ju under 0-1 och sedan vaknar vi till. Vi får inte låta det hända för att vi ska börja spela vårt spel. Vi lär oss fortfarande som sagt, men idag blev det islossning. Vi har pratat om att effektivisera våra chanser och det gjorde vi idag. Vi tar med oss det kraftfulla spelet som vi visar upp. När vi vill går det fort. Jag älskar att se oss spela fotboll. Fantastisk jobbat av killarna, jag är stolt över dom, berömmer FBK-tränaren Alexander Alan.

Vaksala SK – Fanna BK 1-8 (1-2)

Målskyttar,
VSK: Jacob Angedal
FBK: Haris Bajramovic 4, Michael Honorato, Leonardo Scienza, Jesse Singh, självmål.

Varningar: 1-2
Publik: 90

Lämna ett svar