Platt fall för EHF i Västerås!

EHF föll tungt borta mot Västerås. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF förlorade med hela 13–33 (5–16) borta mot seriefavoriten VästeråsIrsta HF i herrarnas div.1

Det var många nya, för stirrigt och vi var för snälla i spelet defensivt och offensivt, konstaterade tränaren Anders Skogäng.

Det startade dock bra för EHF som hade ledningen med 2–0 efter ett straffmål av Adam Skogäng (spelade sparsamt med skada) och ett bra spelmål av lagets bäste spelare för kvällen – Marius Brudvik Norell med dryga två minuter spelat av matchen.

Adam Skogäng gör 0-1 på straff. Foto: Kent Lundqvist

Efter det tog det stopp och hemmalaget trampade igång. Västerås gör 8–0 innan EHF gör sitt nästa mål genom Pontus Ramström vilket gav 8–3 efter dryga 13 minuter spelat.

Tvärstopp för EHF. Foto: Kent Lundqvist

Nu kommer en avgörande sekvens i matchen, Västerås åker på en räcka av utvisningar och EHF får chansen att spela sex mot fyra och sex mot fem under 8 minuter, det hela slutar med att Västerås vinner den perioden med 2–1?!

Erik Gannby bäste målskytt för Västerås. Foto: Kent Lundqvist

Ingen skugga skall dock falla över laget gällande insatsen, dem sliter verkligen för att få till det i spelet men när man väl skapar chanser så står en jätte i hemmamålet – Henrik Westberg i vägen, 11 räddningar (68,7%) i första halvlek!

Henrik Westberg i Västeråsmålet skrämde slag på EHFs skyttar, här Gustaf Johansson. Foto: Kent Lundqvist

Vår förstemålvakt – Nicklas Åberg har varit sjuk så Henrik fick chansen och gör det riktigt bra, angenäma problem inför fortsättningen av seriespelet, berömmer Västerås tränaren Leo Ekblom (tidigare tränare för EHF).

EHF fick slita defensivt för att hänga med hemmalaget. Foto: Kent Lundqvist

Vi bränner alldeles för mycket i den första halvleken för att det skall vara bra, men vi tar oss till lägen och det är ändå bra, menar Anders.

5–16 i halvtid för EHF som nu är ett slaget lag. I den andra halvleken så sliter laget för at hitta rätt i spelet, men det är inget att göra mot ett för dagen överlägset motstånd och man förlorar till slut matchen med hela 13–33.

Hemmalaget sprang ifrån EHF. Foto: Kent Lundqvist

Det finns alltid saker som är bra att ta med sig från en match och så även ikväll, men det är såklart svårt att ta till sig direkt efter en sådan här match, summerar Anders.

Vi skall vara nöjda med vad vi gör ikväll, det är 60 minuter näst intill prickfritt från vår sida och det var målet med den här matchen då vi haft problem med det tidigare. Som helhet så behövde vi den här matchen och jag hoppas att vi nu kan fortsätta på inslagen linje, summerar Leo.

Noterbart: Före detta EHF spelarna Viktor Berg Von Linde (ljumskskadad) och Hannes Gustafsson spelade inte för Västerås denna kväll. Det gjorde dock Bålsta fostrade Adrian Hummelstedt som stod för 5 fullträffar.

VästeråsIrsta HF – Enköpings HF 33-13 (16-5)

Målen,
EHF: Marius Brudvik Norell 5, Gustaf Johansson 3, Erik Widén, Adam Skogäng, Anton Sörman, Pontus Ramström, David Mellberg.

VIHF: Erik Gannby 7, Adrian Hummelstedt 5, Carl Skogwik 4, Daniel Cederroos 3, Daniel Zahrisson 3, Jens Lindström 3, Oscar Harlestedt Gustavsson 2, Kenny Hurtig 2, Ferdinand Beckius 2, Henrik Westerberg,Emil Fager.

Räddningar,
EHF: 8 (1) 19,5 %
IVHF: 20 (11) 60,6 %

Publik: 301

Spelarbetyg EHF:


Marius Brudvik Norell


Heval Remazan


John Lagö

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar