Parodi när Lama föll!

Lama gav bort matchen hemma mot BIF i första perioden. Foto: Kent Lundqvist

Lamadjurets AIBC föll hemma med 5-10 (1-4,1-1,3-5) över Bälinge IF i en match som tyvärr inte lagen fick avgöra själva.

– Det blir ren cirkus av det här och tillslut blir det för mycket av allt och det spårar ur, konstaterar tränare John Andersson.

Det här blev en match som innehöll det mesta men inte det bästa. I den första perioden står hemmalaget på tårna och får se gästerna ganska enkelt och billigt gå fram till en 2-0 ledning på dryga två minuter. Lama sprattlar till och reducerar till 1-2, men när lagen går till periodvila så är gästande BIF i ledning med 4-1.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi ger bort matchen här, kan jag tycka. Det är svagt spel och vi är inte alls på tå för att ta oss ann matchen, menar Andersson.

Inledningen av den andra perioden är mycket bättre och hemmalaget radar upp målchanser, men tar dåligt betalat. Jag räknar till hela 6 kvalificerade målchanser som Lama bränner under dem första 10 minuterna av mellanakten.

Foto: Kent Lundqvist

Mitt i den här pressen så åker hemmalagets Ludwig Pettersson på en märklig utvisning som kom att kosta. Gästernas Hannes Högberg gör 5-1. Den utvisade Pettersson svara dock och reducerar till 2-5 omgående.

Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet av perioden får Lama en jättechans att komma in i matchen igen då man tilldöms en straff efter att Joakim Johansson blivit riven i ett friläge. Den straffen missar dock Lama.

Foto: Kent Lundqvist

– En bra period av oss, men vi borde gjort något eller några mål till med tanke på vilka chanser vi har, medger Andersson.

Cirkusen drar igång och det slutar med parodi.
Inledningen av den tredje och sista perioden blir makalös. På 31 sekunder har BIF gjort två mål och är i ledning med 7-2, 19 sekunder senare är det 7-4 på tavlan!

Foto: Kent Lundqvist

Lama gör sedan även 5-7 genom Johansson i spel fem mot fyra, och nu skulle matchen spåra ur helt och hållet. Det är domarduon Anders Ståhlberg & Jonas Nordqvist från Uppsala som tappar kontrollen över matchen helt och det uppstår kaos i hela hallen med rean rama upploppsstämning.

Foto: Kent Lundqvist

Det blir ingen match avslutningsvis utan bara fokus på domarna och BIF kan innan spelet blåses av med 60 minuter på tavlan vinna med 10-5.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är trist att det skall behöva bli så här. Om vi ser till det som vi kan kalla match så är vi lika bra som BIF och ger bort poängen i den första perioden. Max Gustavsson skall ha beröm för en bra match, annars så känns det som vi aldrig riktigt fick chansen i den här matchen av förklarliga själ, summerar en besviken Andersson.

Lamadjurets AIBC – Bälinge IF 5-10 (1-4,1-1,3-5)

Skott: 41-14 (13-7,15-2,13-5)

Målen, LAIBC: Ludwig Pettersson 2, Max Gustavsson, Joakim Johansson, Dennis Eriksson Brown.

Spelarbetyg LAIBC:


Joakim Johansson


Ludwig Pettersson


Max Gustavsson

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar