”På en kvart kring halvtid drar Lindesberg obönhörligt ifrån oss”

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta IF fick sig en lektion borta mot HF LIF Blå i Herrtreans 10:e omgång.

BIF startar dock bortamatchen mot tabellettan bra och går upp till ledning med 4-2.

– Vi håller också både spelet och ställning jämnt fram till att killarna börjar bli tröttkörda. Vi får gå ganska tungt på några spelare då vi saknar startspelare som är antingen bortresta eller sjuka. Det märks tyvärr och på en kvart kring halvtid drar Lindesberg obönhörligt ifrån oss och matchen är rökt efter 40 spelade minuter, berättar BIF-tränaren Magnus Paulsson.

Hemmalaget är i ledning med 9 bollar i halvtid och när man omgående i den andra halvleken gör 5-0 på BIF så är matchen definitivt över.

– Vi möter ett komplett lag som helt enkelt springer sönder oss på båda sidor om halvtidsvilan. Det positiva vi tar med oss är att vi håller spelet uppe så länge orken räcker och att vi kan stoppa blödningen. Det vi måste jobba med framöver är att inte ha så djupa dalar i vårt spel. Kan också passa på att rekommendera de i vår kommun som är ansvariga för hallar att ta en studieresa till Lindesberg Arena, avslutar Magnus.

HF Lif Blå – Bålsta IF 43-26 (23-14)

Målskyttar BIF: Tobias Nilsson 7, Hugo Flörchinger 6. Malte Libler 4, Rasmus Larsson 3, David Mellberg 2, Daniel Sollander 2, Anton Paulsson 2.

Publik: 50

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar