Oxfilé blev till Saltsill & vaniljsås!

Foto: Kent Lundqvist

ESK-Hockey bokade Allsvenska Almtuna IS och fick möta Almtuna IS U20 hemma i Bahcohallen.

– Respektlöst! Vi har bokat in sex kvalitativa träningsmatcher och så får vi detta som en av dem, dundrar en besviken ESK-coach Johan Jonsson.

Det blev så klart antiklimax för ESK spelarna som trots det kom ut starkt och redan efter 12 sekunder får man chansen att spela fem mot fyra, men utan att ta betalt. Det skulle dock ganska omgående ge resultat i det spelövertag man har då Hampus Wallin gräver fram en puck till Daniel Andersson i slottet som via back och målvakten Albin Årström går i mål till 1-0.

Samme Andersson skulle i spel fem mot fyra även göra 2-0 efter ett snyggt solo nummer med dryga kvarten spelad av perioden. Bra grepp om händelserna skulle dock förvandlas till match igen när AIS under de sista två minuterna spelar bra offensivt och får utdelning. Först har Joakim Brydolf en jättechans framför mål som hemmakeepern -Pontus Hagman räddar, men sekunder senare så får han kapitulera när Brydolf vinner puck och hittar Isac Tonsjö som reducerar till 1-2.

ESK startar även mellanakten starkt och etablerar direkt ett elakt tryck på AIS. Det skulle också resultera med 3,14 spelat då Kevin Lidström avslutar bra med trafik framför Åhrström vilket gav 3-1 för hemmalaget.

ESK spelar bra under den första delen av mellanakten och borde nog gjort något mål till i det skedet av matchen. Istället regnar det in utvisningar och det slutar med att Gustav Sultan kan reducera till 2-3 straxt före periodvilan.

Även i den tredje och sista perioden kommer ESK ut starkt och ser till att göra 4-2 genom Hampus Wallin med 3,10 spelat. Efter det så fortsätter ESK att etablera men är lite för stressade i de avgörande momenten för att det skall bli något av det hela. Istället kan AIS komma tillbaka – igen, reducerar till 3-4 i spel fem mot fyra genom Hannes Asp.

AIS skulle få en sista chans att kvittera då hemmalaget drar på sig nya utvisningar och gästerna spelar sex mot fyra. Anförda av 17 årige Richard Nilsson Sahlin (ruggigt bra i hela matchen) får man bra tryck, men ESK reder ut det hela och vinner sin första match för säsongen.

– Med tanke på förutsättningarna så är jag nöjd med vad killarna presterar ikväll. Det är mycket som är bra i spelet och vi kan nu bara jobba vidare med det vi skall och försöka få ut det vi vill i de två återstående matcherna innan serien startar, avslutar Jonsson.

Ingen skugga skall falla över AIS J20 som stod upp bra och visade att det finns en hel del framtid i laget. Noterbart också att det fans med fyra spelare i laget som är fostrade i ESK och Bålsta HC: Åhrström i målet från BHC, Alexander Starck fostrad i ESK och BHC från U16, Oscar Sarhus och Emil Hedström från BHC.

Enköpings SK – Almtuna IS 4-3 (2-1,1-1,1-1)

Skott: 32-35 (9-10,14-12,9-13)

Målen, 1-0 (4:03) Daniel Andersson, 2-0 (15:17) Daniel Andersson, 2-1 (18:01) Isac Tonsjö, 3-1 (23:14) Kevin Lidström, 3-2 (39:06) Gustav Sultan, 4-2 (43:10) Hampus Wallin, 4-3 (52:40) Hannes Asp.

Utvisningsminuter, ESK: 9x2min. AIS: 4x2min.

Spelarbetyg ESK:


Daniel Andersson


Marcus Johansson


Pontus Hagman

Kommande träningsmatcher 2019:
4/9 Kumla (H)
10/9 Väsby (H)

Lämna ett svar