Övertygande serieseger av Fanna BK!

Seriesegrare 2019 Fanna BK. Foto: Kent Lundqvist

Startade säsongen som nykomling och slutade som tabelletta – Fanna BK är klara för spel i div.2 med råge!

Säsongen från start till mål och vad som gör FBK till vinnare!

– Vi får aldrig glömma hur och varför vi alla kom till Fanna BK i år. I december hade vi 7 tappra Fanna spelare klara. Jag hämtade in spelare som Bruno Dal Monte, Patrik Klaman, Andreas Johansson, Zuheib Omar, Viktor Silen, Adrian Alan och lyfte upp spelare som Michael Tuhkanen och Lukas Nyman från B-laget plus dom beundransvärda vännerna från Brasilien som kom in i gruppen med deras teknik, fart och positiv anda, sen har vi ”Uppsala gänget” Ahmed Kanjou, Haris Bajramovic, Abir Karim och Jesse Singh. Fantastiska grabbar som kom in med erfarenhet, aggressivitet och ett tugg som lyfte upp laget ännu en nivå. Vi vet fortfarande inte hur bra vi är, menar FBK-tränaren Alexander Alan som fortsätter:

Foto: Kent Lundqvist

– Sen fick jag in min ledarstab som jag jobbat med tidigare, Giovanni Magno, Kent Nyman och Michael Gornic. Som avlastat mig och hjälpt till att utveckla det här laget. Utan dom hade jag haft det jobbigt. Allt det här hade aldrig varit möjligt om inte Benjamin Tanovic kommit in som Sportchef i samband när jag tog över som tränare. Han har varit i förening snart 6 år och brinner mer än någonsin för Fannas bästa och framtid. Genom hans stora engagemang för föreningen så har vi fått allt serverat genom hans goda vilja.

Foto: Kent Lundqvist

Varför vinner ni serien?

– Det finns många anledningar förutom att vi har de bästa spelarna och laget. Vi jobbar alltid utifrån goda intuitioner och försöker verkligen göra rätt saker och bra på att ta hand om varandra, respektera att alla är unika på sitt sätt. Även när vi är inne i allt stress, press, press och mer press.

Foto: Kent Lundqvist

”Vi får aldrig glömma att det är människan som är viktigast sen kommer fotbollen”

Vi ska ha roligt tillsammans, vi ska må bra av att spela fotboll och tillhöra ett lag. Vi ger varandra energi. Vi får aldrig glömma att det är människan som är viktigast sen kommer fotbollen! Det som ger oss även mer energi är att veta hur många som gärna ville se oss misslyckas i år och allt skitsnack som eskalerat, jag har aldrig varit med om så mycket illvilja och negativitet tidigare.

Foto: Kent Lundqvist

Vad gör er till vinnare?

Det som till slut gör oss till vinnare är vi själva såklart. Vi alla bestämde oss tillsammans att vi ska gå ut och vinna alla matcher och en match i taget. Vi höll oss till taktiken vi övat in och sen jobbat stenhårt för det vecka in och vecka ut. Vi har spelat seriens absolut bästa fotboll och har varit det mest underhållande laget i serien, vi har nästan gjort dubbelt så mycket mål än tvåan i serien. Vi har haft högt i tak och krävt kvalitet på träningarna. Vi är alla vinnare, vi behöver bara ta fram det varje gång det gäller och det har dom här killarna gjort. Otroligt stolt över mitt lag.

Foto: Kent Lundqvist

Vad händer nu?

Oj, det är så mycket som behövs göras inför kommande säsong, men innan vi börjar planera så kommer jag sätta mig ner och förhandla om min framtid i föreningen. Jag kom hit med en vision och det är den visionen vi alla åker på och jag vill gärna fortsätta på det inslagna spåret och se hur långt det räcker. Vi kommer definitivt behöva rusta upp för Div.2. Men innan grabbarna får gå på en välförtjänt ledighet så ska vi spela en träningsmatch mot Brommapojkarnas herrar den 14 oktober på Grimsta IP. Det blir en perfekt avslutningen på säsongen, avslutar FBK-tränaren Alexander Alan.

Lämna ett svar