Övertygande seger!

Foto: Kent Lundqvist

ATG Hockeyettan: ESK Hockey svarade för en övertygade seger hemma mot Wings.

– Ja, det var en riktigt bra prestation ikväll där vi uppträder och vinner som ett lag, berömmer ESK-tränaren Anton Virtanen.

Matchens första period skulle dock komma att bli en ganska öppen och hafsig period med två lag som stressade och kvalitén blev hårt lidande. Den skulle också ganska rättvist sluta mållös.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var inte som vi ville ha matchbilden då vi inte håller ihop det över banan så vi tog ett bra snack i perioden vilan som killarna svarade positivt på och kom ut som ett nytt lag, berättar Virtanen.

I den andra perioden så kom, mycket riktigt, ESK ut och tog tag i matchen och spelet. Både med och utan puck håller man ihop det, gör det enkelt och rakt och får bra resultat.

Foto: Kent Lundqvist

Det tar bara sekunder innan Ludvig Wallin får en jättechans där han gör allt rätt, men avslutet räddas av gästernas målvakt Marcus Nygren. Ganska omgående så är det Maximilian Popovic som har en jättechans framför mål efter bra spel, men återigen står Nygren i vägen.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget skulle tillslut få utdelning på sitt aggressiva spel där Oliver Pentler får chansen framför mål efter hårt och bra förarbete av Martin Jonsson och Edvin Wiklund och det är 1-0 för ESK.

Foto: Kent Lundqvist

ESK pumpar sedan på och det är bud på mer gång efter annan, men Nygren gör den ena efter den andra kvalificerade räddningen, grymmast var den när Jesper Bärgård frispelas.

Foto: Kent Lundqvist

Det tar inte långt tid efter det så kommer tvåan. Det är Popovic som bäddar för målet när han gör ett jättejobb med att få in och fast pucken i offensivzon. Därefter går pucken som på ett snöre från Jesper Bärgård till Tobias Smids som hittar Jonsson och han kan trycka pucken i mål bakom en chanslös Nygren.

Foto: Kent Lundqvist

Resterande av perioden går klart till hemmalaget som har bud på mer, mycket mer! Wings har en bra chans i perioden och då är det Christian Blomqvist som har läget, men hemmakeepern Benjamin Johansson svarar får en strålande räddning.

Foto: Kent Lundqvist

– En mycket bättre period där vi hittar rätt i våra positioner både med och utan puck. När vi förlorar pucken är vi starka och bra i återtagandet och kan sätta nytt och bra tryck på Wings vilket ger utdelning i både mål och chanser, konstaterar Virtanen.

Att man står upp som ett lag i matchen är bra och viktigt, men den individuella prestationen som bäddar för hemmalagets nästa mål i matchen går inte av för hackor! Tidigt i den tredje och sista perioden drar ESK på sig en utvisning. Då jobbar Wiklund ut pucken ur egen zon, vinner den tillbaka i mittzon, slår två Wings spelare i offensiv zon och serverar glödheta Smids pucken och han sprätter upp 3-0 i taket bakom Nygren.

Foto: Kent Lundqvist

Kort därefter är det nära att det ringer igen då Smids får pucken högt i slottet, men avslutet klingar klockrent i Nygrens högra stolpe och ut igen. I mitten av perioden så kommer Wings första chans. Det är Jesper Andersson som får ett friläge framför mål, men Johansson stänger ned honom helt och räddar snyggt och prydligt.

Foto: Kent Lundqvist

Dryga fyra minuter senare så kunde inte ens Johansson rädda hemmalaget från ett baklängesmål när ESK får en gångs skull blir en smula passiva. Det nyttjar Blomqvist med ett bra och maskerat avslut som resulterar i reducering 1-3.

Foto: Kent Lundqvist

ESK kontrollerar sedan resterande av matchen föredömligt. I jakten på ytterligare reducering för gästerna som spelar sex mot fem kan Smids fastställa slutresultatet till 4-1 i öppen kasse.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var en skön och rättvis seger där vi ”som sagt” kontrollerar större delen av matchen. Helt klart ett fall framåt i spelet där alla är med och bidrar. Målet nu är att hitta det här spelet övertid och i 60 minuter. Avslutar en nöjd ESK-tränare.

Se Highlights från matchen här >>>

ESK Hockey – Wings HC 4-1 (0-0,2-0,2-1)

Skott: 33-28 (13-11,15-10,5-7)

Målen,

Period 1
: X
Period 2: 1-0 (24:26) Oliver Pentler, 2-0 (26:38) Martin Jonsson.
Period 3: 3-0 (43:36) Tobias Smids, 3-1 (54:44) Christian Blomqvist, 4-1 (59:22) Tobias Smids.

PIM: 10 (4:4:2) – 4 (2:2:0)

Spelarbetyg ESK:


Tobias Smids


Benjamin Johansson/Edvin Wiklund


Robin Nilsson

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar