Överraskande ointresse i Västerås?

Menlöst HFF stod inte alls upp i Västerås. Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF var håglösa och stod inte alls upp i kampen om strecket i herrtreans 17:e omgång borta mot Västerås IK.

– Jag är så besviken på hur vi hanterar den här matchen, dundrar HFF-tränaren Alexander Edstein efter matchen.

Det är lätt att förstå då HFF förvisso startar bra under de fem första minuterna av matchen, men när hemmalagets Bryan Mattsson tappas bort mitt i egen box ringer det.

– En omställning på ett av våra tidiga anfall och vi klarar tyvärr inte av att sortera in i egen defensiv box och VIK kan göra 1-0. Efter det så rasar vårt spel ihop helt, berättar Alexander.

HFF uppträder nu som om man är klara och inte har något att spela för längre i serien, med två undan tag och det ör Jonathan Sjögren och Erik Jansson som slet och rev i 90 minuter utan lagkamraternas hjälp.

– Det är förvånande med tanke på matchens betydelse, medger HFF-tränaren. Hemmalaget utökar sin ledning till 2-0 innan vi sprattlar till och reducerar till 1-2 efter ett bra anfall. Där och då trodde jag på att vi kan nog vända på det här.

Den känslan försvann ganska omgående i den andra halvleken då HFF återigen tappar bort Mattsson som kan stänga matchen med att göra 3-1 i den 49:e minuten.

– Efter det så behöver vi flytta fram för att jaga poäng, men det bli inte så lyckat. Vi förlorar tillslut matchen med 1-4 och har en del att fundera på under den kommande träningsveckan inför avslutningen av serien, avslutar Alexander.

Västerås IK – Håbo FF 4-1 (2-1)

Målen: 1-0 (6) Bryan Mattsson, 2-0 (34) Allan Kosik Sulaiman, 2-1 (38) Roni Burhan Tanrikulu, 3-1 (49) Bryan Mattsson, 4-1 (88) Tim Ekstrand.

Varningar: 1-2
Publik: 47

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar