Övermäktigt motstånd i SM

Foto: Kent Lundqvist

F19 i Enköpings HF har spelat klart i årets SM spel efter att ha stött på övermäktigt motstånd i steg 3.

EHF var på plats i Aranäs för att spela steg tre (3:5) i SM och inledde mot Lidingö.

– Känslan är att vi är ordentligt på tårna innan matchen. Trots underläge med ett par mål så trodde vi nog att vi fixar detta, men ingen träff alls bakåt där deras m6 fick röra sig fritt gjorde att dom fick enkla mål medans vi fick slita framåt för att få igen skotten, så trots en mycket bra Elsa Wiklund i mål så var vi en bit efter i mål, menar EHF-tränaren Thomas Maurd.

EHF vs Lidingö 25-33 (11-16)
Målen: Vendela Tapper 5, Alice Askebro 5, Kajsa Pihl 4, Amelie Tapper 3, Sandra Åkerman 3, Nora Sagström 2, Agnes Åkerman, Tilda Karlberg, Lovisa Wigh.

Matchens Lirare i EHF blev Elsa Wiklund.

I den andra matchen ställdes EHF mot Eslöv som mönstrade meriterade spelare.

– Eslöv i andra matchen, där hänger vi med i början, men lite samma sak som i första matchen så är vi inte på topp bakåt och då blir det svårt mot bla 3-4 allsvenska spelare som utnyttjar våra misstag både framåt och bakåt. Ett bra lag som springer ifrån oss, berättar Maurd.

EHF vs Eslöv 15-26 (9-12)
Målen: Kajsa Pihl 3, Vendela Tapper 2, Agnes Åkerman 2, Lovisa Wigh 2, Tilda Karlberg 2, Sandra Åkerman, Nora Sagström, Lisa Jansson, Ronja Lundahl.

Matchens Lirare i EHF blev Kajsa Pihl.

I den sista matchen ställdes som kom till start med en del landslagsspelare.

Att Sista matchen mot Aranäs med ett riktigt bra lag på planen där flera spelar i U Landslag och i deras A Lag skulle bli en tuff uppgift fick vi upptäcka ganska snabbt. Dom gjorde lite som dom ville i början och var snabbt uppe i en stor ledning. Men när dom byter ut sina bästa och gick ner lite så var vi absolut med och störde och spelade en bra sista match . Men det var som sagt ett mycket bra lag som jag skulle bli mycket förvånad om dom inte är med i snacket då det ska avgöras i steg 5 i Uppsala. Men tjejerna visar trots stort underläge att dom inte ville sluta spela.

Summeringen blir att vi står upp mot alla lag och tjejerna kämpar trots att vi har det tufft o med detta i ryggen så finns det goda förhoppningar inför fortsättningen och även inför nästa år, avslutar EHF-tränaren.

EHF – Aranäs 15-33 (8-18)

Målen: Alice Askebro 4, Amelie Tapper 3, Agnes Åkerman 2, Lovisa Wigh 2, Tilda Karlberg, Nora Sagström, Lisa Jansson, Kajsa Pihl.

Matchens Lirare mot Aranäs blev Alice Askebro.

Lämna ett svar