Överliggaren snuvade ESK på ett nytt kontrakt!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK var en ribbträff ifrån att säkra ett nytt kontrakt i herrtvåan av egen kraft borta mot Hudiksvalls FFF.

ESK svarade för en bra insats borta mot HFFF men åkte ändå på en blytung förlust där hemmalaget avgjorde på stopptid.

Ett sargat ESK var uträknade på förhand, men svarade med att stå upp och göra en bra bortamatch mot tabellfemman HFFF. I den första halvleken var det helt jämnt, men det var tillslut hemmalagets Johan Edberg som kunde göra matchens första mål precis innan halvtidsvilan.

– Vi gör det ganska bra i den första halvleken och löser det i spelet utan boll. Målet kommer ganska typiskt för hemmalagets spel. De vill centrera med mycket folk och komma upp med ytterbackarna och får på det viset fram mycket folk i banan och vi lyckas tyvärr inte sortera in som vi skall, berättar ESK-tränaren Martin Andersson.

I den andra halvleken kommer ESK tillbaka och kvitterar till 1-1 med timmen spelad genom den notoriska målskytten – Jonathan Böckert. ESK var i det läget klara för spel i div.2 s2020.

Resultatet stod sig i 90 plus 90 minuter. Då får ESK ett jätteläge att avgöra då bollen kommer in centralt på en omställning till en fristående Dennis Botchey som gör allt rätt och lobbar över en utrusande Rasmus Andersson i HFFF målet, men bollen går i överliggaren. Istället vänder spelet och hemmalaget kan avgöra med ett distansskott av Daniel Eliasson.

– Riktigt surt såklart med tanke på att i lika gärna kunde avgjort sekunderna innan. Som matchbetraktat så blev det en ganska väntad matchbild med mycket bollinnehav på hemmalaget och någonstans sett över 90+ är HFFF bättre än oss, men som det utvecklade sig så kan man ju inte annat än tycka att det är surt.

Resultatet betyder att ESK nu får invänta sista omgången hemma mot tabelltrean IFK Stocksund, som inte har något att spela för, med att säkra ett nytt kontrakt eller så blir det som sämst ett kvalspel för att hänga kvar.

– Ja så är det och vi får ställa in oss på både scenario 1 & 2. Men först så skall vi såklart ge det en chans i sista omgången mot IFK Stocksund som inte har något att spela för, avslutar ESK-tränaren.

Hudiksvalls Förenade FF – Enköpings SK 2-1 (1-0)

Mål, 1-0 (39) Johan Edberg, 1-1 (60) Jonathan Böckert, 2-1 (90+3) Daniel Eliasson.

Varningar: 0-0

Publik: 129

Lämna ett svar