Överlägsen seger för ESK

Fyra mål av Cheyenne Spade på Enavallen. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK tog enkelt andra fullpoängaren i ettan efter klara 6-0 (3-0) hemma mot Bälinge.

Anfallaren Cheyenne Spade hade målshow på Enavallen med fyra fullträffar och stundtals lekstuga med gästernas försvar.

– Tre härliga och viktiga poäng. Jag är mest glad över att saker vi tränat på i veckan fungerade i matchen, säger tränaren Lovisa Delby.

ESK tog initiativet direkt från start och hade omgående bud på ledningsmål. I 14:e minuten kom också utdelningen då Cheyenne Spade satte 1-0 via stolpen.

Foto: Kent Lundqvist

Ett par minuter senare var det nära ytterligare nätkänning när Spade hittade anfallskollegan Ina Burström men skottet avvärjdes av gästernas keeper.

Foto: Kent Lundqvist

Tvåan skulle dock komma i 18:e minuten och det var riktigt snyggt. Cheyenne Spade slog en hörna från höger mot första stolpen där mittbacken Frida Andersson mötte med pannan fram till 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

ESK var rejält på hugget och Ina Burström var på vippen att sätta 3-0 lite senare men lobben i friläge gick över.

Foto: Kent Lundqvist

– Spelet i sista tredjedelen var mycket vasst i första halvlek och vi kom in i luckor bakom Bälinges backlinje, mycket tack vare bra löpningar, berömde Delby.

Minuten före pausvilan utökade ESK ledningen. Maria Fernanda-Hagman, som var mycket företagsam, hittade Ina Buström på djupet till vänster och hon spelade osjälviskt fram Cheyenne Spade till öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

– Tycker Maria var en av planens bästa spelare, mycket kreativ och löpvillig, sa Lovisa Delby.

Matchen kändes redan där avgjord och när Bälinge dessutom drog på sig en utvisning direkt i andra halvlek var all eventuell dramatik bortblåst.

Foto: Kent Lundqvist

I 54:e minuten hittade Ina Burström äntligen rätt med ett distinkt avslut fram till 4-0 efter öppnande passning av Cheyenne Spade.

Foto: Kent Lundqvist

– Inför matchen pratade vi om att Cheyenne skulle var den som hämtade upp bollarna och Inas roll att gå på djupet. Fungerade mycket bra, analyserade ESK-tränaren.

ESK radade nu upp målchanser inför ett frånsprunget Bälinge och firma Burström/Spade hade flera bud på fler mål via frilägen. Effektiviteten i avslutningarna var dock inte hundraprocentig och det dröjde till 80:e minuten innan Cheyenne Spade ensam med målvakten kunde göra 5-0. Av bara farten fastställde amerikanskan slutresultatet tre minuter senare.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör sex mål i matchen och släpper inte till något bakåt, det är jag nöjd med. Vi blev inte prövade i försvarsspelet nära eget mål men det defensiva spelet över hela banan var lite klent, tycker Delby.

Frida Östberg var åter med i laget och agerade mycket stabilt på sin position som mittback. Någon fortsättning för Frida är dock inte aktuell, enligt ESK-tränaren.

– Nej, det här var bara ett tillfälligt gästspel i en viktig match. Kanske den sista då hon har andra uppdrag som inte går att kombinera med spel för oss.

Enköpings SK-Bälinge IF 6-0 (3-0)

Mål, 1-0 (14) Cheyenne Spade, 2-0 (18) Frida Andersson, 3-0 (44) Cheyenne Spade, 4-0 (54) Ina Burström, 5-0 (80) Cheyenne Spade, 6-0 (83) Cheyenne Spade.

Spelarbetyg, ESK:


Cheyenne Spade


Maria Fernanda-Hagman


Ina Burström

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar