Överkörning i Idrottshuset!

Foto: Kent Lundqvist

Herrettan: Enköpings HF var bättre på allt och vann komfortabelt hemma mot Kungsängens SK.

– En bra genomförd match. I 50 minuter så högpresterar vi i alla delar av spelet, berömmer EHF-tränaren Rickard Bäcklin.

Det blev lite antiklimax i Idrottshuset när EHF tog emot KSK hemma i Idrottshuset. Den förväntade underhållningen och en skön kamp ute blev fullständigt då det känslan var att det bara var ett lag som tävlade.

Foto: Kent Lundqvist

EHF stod elakt bra defensivt med Joel Eneroth och Elliott Ryderdahl som försvarsgeneraler och dom mer eller mindre skrotade gästernas offensiva spel. Det gav också resultat och efter 10 minuter spelat så var det ledning med 8-4.

Foto: Kent Lundqvist

Offensivt var det lika bra som defensivt och här är det Gustav Odeheim, Viktor Berg Von Linde och Adam Skogäng som visar vägen med enkla och smarta avtal som nästan varje anfall ger bra avslutslägen.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna stretar emot och det är ”bara” 11-8 med dryga 8 minuter kvar att spela av den första halvleken. Då stänger EHF butiken fullständigt. 15-8 i halvtid, omgående 16-8 av Berg Von Linde i andra och när hemmalaget drar på sig en utvisning så vinner man det efterföljande 5 mot 6 spelet med 2-0!

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget nollar KSK under dryga 15 minuter och stänger då ned den här matchen med ledning 18-8. Den sista delen av matchen svajar en del. EHF luftar hela bänken, vilket gör att det blir en smula orytmiskt ett tag men samlar sig och avslutar matchen snyggt.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, det blev lite lägre nivå på spelet ett tag då vi kom ur rytmen med alla de byten vi gör, men det rättar sig efter att vi tar en timeout, medger Bäcklin.

Foto: Kent Lundqvist

Det sätter sig i spelet och då springer EHF sönder KSK som inte alls är intresserade av att vare sig ta kampen eller sätta någon energi i matchen. Det hela slutar med en komfortabel och rättvisseger där EHF för dagen var bättre på allt.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, undantaget de 10-12 minuterna här i andra halvlek så är vi det bättre laget i de olika momenten i spelet. Om jag får vara kräsen så kan vi vara effektivare i den första halvleken där vi blir lite för giriga i fas-spelet, men jag kan inte annat en vara nöjd med killarna, avslutar Bäcklin.

Enköpings HF – Kungsängens SK 33-19 (15-8)

Målskyttar,

EHF: Gustav Odeheim 11, Viktor Berg Von Linde 6, Max Österman 4, Joel Eneroth Ädel 3, Jakob Hammar 3, Albin Sandell 3, Teo Rydstedt 2, Anton Segersten.

KSK: Simon Andersson 6, Johan Egeland 5, Melvin Bubini 2, Alexander Sätre 2, Markus Scheidegger, Jim Gavelfält, Dan Höglund, Oskar Eriksson.

Räddningar:
EHF: 12 (5) 38,7%
NHK: 8 (4) 19,5%

Spelarbetyg EHF:


Gustav Odeheim/Joel Eneroth Ädel


Elliot Ryderdahl


Viktor Berg Von Linde

Utvisningar: 5x2min – 3x2min

Publik: 175

Tabell & Resultat >>>

Lämna ett svar