Ovanligt torr upplaga av Gotland Grand National

Segraren Mikael Persson, Karlskoga. Foto: Håkan Hagman

Det blev en ovanligt torr upplagan av världens största endurotävling, Gotland Grand National, den gångna helgen.

Tävlingen vanns av värmlänningen Mikael Persson och Göta MS fick in tre förare inom topp 50.

Världens största endurotävling Gotland Grand National samlar drygt 3000 enduroförare från 15 olika länder. De flesta såklart svenskar och här blandas allt från rena nybörjare, motionärer, elitförare och världsstjärnor i alla åldrar, såväl tjejer som killar.

Danne Karlsson, Västerås MK, först ur startkurvan. Foto: Håkan Hagman

Tävlingsplatsen på Tofta Skjutfält strax utanför Visby var ovanligt torr den här gången. Det annars så lömska gotländska höstvädret bjöd dessutom på en behaglig upplevelse den här hektiska endurohelgen. Publiken står bitvis i täta led och det råder en folkfest runt om i skogen runt banan.

Johan Andersson, Göta MS. Foto: Håkan Hagman

För andra året i rad imponerade värmlänningen Mikael Persson. Han gick tidigt upp i ledningen och kontrollerade sedan loppet på ett säkert sätt.

Segermarginalen till tvåan Albin Elowsson blev tre minuter och 45 sekunder och förre Götaföraren Rikard Hansson, numera Tibro MK, kom trea, slagen med ytterligare drygt 1,5 minut.

Lucas Berglind, Göta MS. Foto: Håkan Hagman

Bästra Götaförare blev Axel Semb på 19:e plats och med en sluttid som räckte till sjundeplatsen i juniorklassen. Inom topp 50 noterar vi också Alexander Gunnerheim på 22:a plats och Robert Forsell som 46:a.

Text & bild: Håkan Hagman

 

 

Lämna ett svar