Orutin fällde EHF!

Deppigt i EHF efter uddamålsförlusten hemma mot Tumba. Foto: Kent Lundqvist

Tabelljumbon Enköpings HF föll i en dramatisk tillställning hemma mot nästjumbon Tumba HK i herrettan med 20-21 (10-10) där avgörandet kom i slutsekunden.

– Vi gick för det och hade tyvärr inte marginalerna på vår sida, konstaterar tränare Anders Skogäng.

Det blev som väntat en tajt och tillknäppt tillställning när EHF tog emot Tumba i jumbomötet av herrettan. Inledningen blev mål-snål med två lag som stod bra defensivt där första målet kom efter 5,54 spelat då hemmalagets Erik Widén gör 1-0 på straff.

Foto: Kent Lundqvist

Det var EHF som var det bättre laget och var som sagt riktigt bra defensivt där man tvingar Tumba till svåra avslut och massor av tekniska fel, gästerna gör sitt första mål i matchen när det spelats 11,06 då Filip Häggberg turligt via täck som ställer hemmalagets målvakt – Heval Remazan gör 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

EHF har mängder av chanser att koppla greppet om matchen där man spelar bra och kommer till bra lägen, men gästernas målvakt – Korab Selmanaj får bra träff på hemmalagets skytte och samtidigt har man marginalerna med sig sitt eget skytte där Tumba gör 4 av sina första fem mål via målramen på Heval och i mål.

Foto: Kent Lundqvist

EHF fortsätter att stå bra i defensiven vilket ger 10-10 i halvtid och då skall man veta att EHF ”bara” haft 1 räddning på 30 minuter, säger en hel del om hur bra det var defensivt, men offensivt var det tyvärr sämre då Korab har hela 10 räddningar!

Foto: Kent Lundqvist

Det fortsatte tyvärr in i den andra halvleken där EHF har fortsatt svårt att sätta sina lägen trots bra spel och det gör att Tumba kan gå fram till en 16-13 ledning med 12,48 spelat av den andra halvleken, då tar EHF timeout och byter helt rätt målvakt med endast två räddningar så långt i matchen där Daniel Strömberg nu får chansen.

Foto: Kent Lundqvist

Daniel får bra träff och gör ett par viktiga räddningar och EHF får fart på spelet igen. Med 54,41 var man ikapp och förbi med 19-18 efter att David Mellberg gjort två raka mål från sin högerkant.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle komma att bli en dramatisk avslutning där EHF lir ängsliga i sina avslut – igen och Tumba gnager sig ikapp och förbi igen med tre raka mål innan Gustav Johansson med en läcker fint lurar brallorna av sin bevakare när han tar sig i läge och gör 20-20 med 1,35 kvar att spela av matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Tumba tar timeout med 55 sekunder kvar för att sätta upp spel, men EHF monterar ned det försöket och med har nu chansen att avgöra. Hemmalaget sätter ett bra spel, men blir avblåsta för ett tekniskt fel? Tumba kan ställa om och med 59:59+ sätter Lucas Andersson 20-21.

Foto: Kent Lundqvist

Vi ville inte säkra poäng, vi ville gå för seger och gör det bra men har inte marginalerna med oss. Tyvärr är det vår orutin i avsluten som inte håller idag, vi kommer ju till massor av bra lägen med bra spel där vi gör deras målvakt onödigt bra. Försvarsspelet är bra, men som sagt vi tar för dåligt betalt och får betala dyrt för det idag. Kul att David Mellberg gör en bra match då han haft det lite motigt under en tid, summerar Anders.

 

Enköpings HF – Tumba HK 20-21 (10-10).

Målen,
EHF: Marius Brudvik Norell 5, Erik Widén 4, David Mellberg 4, Gustaf Johansson 3, Albin Sandell 2, John Lagö 2.
THK: Martin Sellander 7, Markus Freberg 3, Filip Häggberg 3, Adam Kardell 3, Lucas Andersson 2, Jonas Gerne 2, Olle Ahlen.

Räddningar:
EHF: 7 (1) 25 %
THK: 18 (10) 47,4 %

Publik: 100

Spelarbetyg EHF:


Erik Widén


David Mellberg


Marius Brudvik Norell

Övriga resultat & tabell >>>

 

One Response to Orutin fällde EHF!

Lämna ett svar