Örsundsbro siktar på toppen!

ÖIF serieledare i sjuan. Foto: Kent Lundqvist

Örsundsbro IF är fortsatt obesegrade och har efter tre omgångar av herrsjuan fortsatt inte släppt in ett enda mål.

Efter två raka segrar i herrsjuans inledning så var det dags för ÖIF att möta Morgongåva SK hemma på Korsängen och det skulle bli en mycket positiv upplevelse. Hemmalaget rullade och höll ett spel som minst sagt lovar gott.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är så här vi vill och kan spela nu när vi fått in lite nytt i laget, men den första halvleken var inte alls på den nivå vi vill och kan vara på, menar tränare Örjan Gustavson.

Det var bra i den första halvleken också vad det gäller spelet, sedan får faktiskt Örjan säga vad han vill 😊 ÖIF rullade skjortan av ett frustrerat MSK, som knappt fick låna bollen, visst de stack upp i ett par rätt uddlösa kontringar, men mer var det inte.

Foto: Kent Lundqvist

ÖIF skulle också ta ledningen med kvarten spelat av matchen. Det var ett snyggt uppbyggt anfall som startades på högerkanten där Tobias Widberg slår ett inlägg som gästernas keeper – Pontus Ryström får fingrarna på men vidare till en fristående Ghasem Nazari som kan nicka in 1-0 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Bara sekunder efter ledningsmålet är det nära igen då Jacob Bojlert står för en bollstöld och har ett friläge som Ryström räddar till en resultatlös hörna.

Det borde ha varit större siffror än 1-0 i halvtid då det skapades mängder av målchanser av ÖIF och visst skulle tex. Oscar Edbom gjort mål när han friställd mitt i boxen lobbar över Ryström, men också målet.

Foto: Kent Lundqvist

– Det tycker jag absolut, medger Gustavson som dessutom vill se bättre tempo i spelet i den andra halvleken.

I den andra halvleken kör ÖIF över stackars Gåvan som ser mer och mer uppgivna ut och lägger mer krut på att diskutera domslut än att spela fotboll.

Redan i den 53:e minuten punkterar ÖIF matchen med ett nytt snyggt anfall som sätts igång av en av matchens förgrundsfigurer – Robert Ahlström då han hittar ut med en bra boll på vänsterkanten till Leonard Levenhagen som tar sig in på mål där Ryström räddar, men returen trycker Bojlert in i öppet mål till 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen var såklart över och nu var frågan hur mycket ÖIF skulle vinna med, svart blev 5-0 efter att Bojlert gjort 3-0, Oscar Edbom 4-0, en Gåva av gästernas målvakt – Ryström, 5-0 Johannes Hagman.

Foto: Kent Lundqvist

– Mycket bättre här i andra halvlek där vi är mer påkopplade och rakare på mål. Det ser spännande ut för den här säsongen och vi vill absolut vara med i toppen, avslutar Örjan som ger extra beröm till sin defensiv.

Örsundsbro IF – Morgongåva SK 2 5-0 (1-0)

Målskyttar ÖIF: Jacob Bojlert 2 Ghasem Nazari, Oscar Edbom, Johannes Hagman.

Varningar: 3-4
Publik: 30

Spelarbetyg HBK:


Emil Westerberg


Robert Ahlström


Erik Noréus
Resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar